Bakandan Mevlana filmi açıklaması

Bakandan Mevlana filmi açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Hz. Mevlâna’nın 744. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri tanıtım toplantısında Merhaba Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'in sorularını yanıtladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Gazetemiz Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken'in yurtdışına kaçırılan tarihi eserler hakkındaki gelinen süreçle ilgili sorusunu ve Mevlana filmi konusundaki sorularını cevaplandırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Kurtulmuş, çalınan tarihi eserlerin ülkeye geri getirilmesi için hafiye gibi çalıştıklarını dile getirdi. Takip ettikleri 56 dosyanın varlığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Hukuki bir süreç. Bazı şeyler kolay olmuyor. Eserlerimizin bir kısmı Türkiye'ye getirildi. Çok sayıda eserimiz, yurt dışına kaçırıldı. Bu eserlerimiz İsmini vermek istemediğim bazı büyük ülkelerin gösterişli müzelerinde sergileniyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye'ye Herakles Lahiti iade edildi. Bunun dışında diğer eserlerin de iadesi konusundaki çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

BAKANLIĞIMIZLA İLETİŞİME GEÇŞİNLER

Büyükeken'in “Bakanlık olarak Mevlana filmi çekilmesi noktasında ne düşünüyorsunuz” sorusuna ise Bakan Kurtulmuş, şu ifadelerle yanıt verdi: “Bakanlık, film konusunda yapımcılara ciddi destek sağlıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı çok sayıda filmin yapımına destek oldu. Bakanlığımız desteğiyle ülkemizde çekilen sinema filma sayısı ciddi anlamda arttı. Teşekkür ediyorum, bu sorunuz için. Bu, aslında açık bir çağrıdır. Hz. Mevlana ile ilgili bir film çekmeyi düşünenler olursa, bakanlığımız ile iletişime geçsin. Mevlana'nın tanıtılması için böyle bir projede yer almaktan gurur duyarız.”

EMRE ÖZGÜL 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum