Bakan Yılmaz Kırgızistan’da Temalarına Başladı

Bakan Yılmaz Kırgızistan’da Temalarına Başladı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kırgızistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ilk gününde, Kırgızistan Savunma Bakanı Abibilla Kudayberdiev ile bir araya geldi. Görüşmeye iki ülkenin heyetleri de katıldı.Görüşmeden sonra iki ülke...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kırgızistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretin ilk gününde, Kırgızistan Savunma Bakanı Abibilla Kudayberdiev ile bir araya geldi. Görüşmeye iki ülkenin heyetleri de katıldı.

Görüşmeden sonra iki ülke arasında üç anlaşma imzalandı. Türkiye ve Kırgızistan arasında askeri sağlık alanında eğitim ve işbirliği anlaşması, 2014 yılı için askeri mali işbirliği anlaşması ve iki ülke arasındaki nakdi destek uygulama protokolü imzalandı.

Kırgızistan Savunma Bakanı Kudayberdiev, Kırgızistan’ın Türkiye ile gerçekleştirdiği askeri işbirliği ilişkileri çerçevesinde 12 milyon dolar yardım aldıklarını belirterek, iki ülke arasındaki askeri ilişkilerin devam etmesini istediğini söyledi. Türkiye gibi Kırgızistan için de terörün en büyük tehdit olduğunu söyleyen Kudayberdiev, bu sorunu çözmekte ortak çalışmalar yapılması gerektiğini vurguladı.

Bakan İsmet Yılmaz ise Kırgızistan ile her alanda olduğu gibi askeri alan da işbirliğini sürdürdüklerini ifade etti. Yılmaz için Kırgızistan Savunma Bakanlığı önünde resmi karşılama töreni düzenledi.

Yılmaz Bişkek programı çerçevesinde, Türkiye’nin Kırgızistan Büyükelçiliğini ziyaret etti. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Kırgızistan Başbakanı Coomart Otorbaev ve Kırgızistan Genelkurmay Asanbek Alımkocoev ile görüşecek.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.