Bakan Yıldız: Somut Ve Sonuca Ulaşıcı Noktaya Henüz Gelemedik

Bakan Yıldız: Somut Ve Sonuca Ulaşıcı Noktaya Henüz Gelemedik

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında mahsur kalan 18 madenciye ulaşma çalışmalarında somut ve sonuca ulaşıcı bir noktaya henüz gelemediklerini söyledi. Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler Madencilik'e...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında mahsur kalan 18 madenciye ulaşma çalışmalarında somut ve sonuca ulaşıcı bir noktaya henüz gelemediklerini söyledi.

Taner Yıldız, Karaman'ın Ermenek ilçesinde Has Şekerler Madencilik'e ait ocakta su basması sonucu mahsur kalan 18 madenciye ulaşma çalışmalarının 9. gününde gelinen son durumu basınla paylaştı.

Arama kurtarma çalışmalarına 24 saat esasına göre aralıksız devam ettiklerini kaydeden Yıldız, "Toplam bin 250- bin 300 metrelik maden içerisindeki yolun şu ana kadar 3'te 2'si bize açık hale getirilmiştir. 3'te biri hala kapalıdır. Yaklaşık 400 metrelik yürüme yolunda gideceğimiz daha mesafe vardır. Aşağı indikçe daha fazla yerin tahrip olduğunu görüyoruz. Bir kuyuya benzetirsek maden ocağını, kuyunun dibine doğru 18 kardeşimizin olduğunu gördük. Kuyunun ağzında değiller. O yüzden hemen hemen her metreyi aşmak zorundayız. Suyun 4'te 3'ünü aldık. Geri kalan çalışmalar hem nefeslikten hem de desandreden devam ediyor." diye konuştu.

Banka borçlarıyla ilgili Bankalar Birliği'nin aldığı karar gereği 18 madencinin borcunun tamemen silindiğini kaydeden Bakan Yıldız, "Ermenek'te çalışan bütün maden işçilerimizin de 3 aylık bütün kredi borçları ertelenmiş oldu. Aynı zamanda esnafın aldığı kredilerle de alakalı, onları etkileyeceği kanaatiyle, işçilerimiz ödemeyince esnafımız da zor durumda kalmasın adına, Ermenek havalisinde bulunan bütün esnaflarımızın da böylece kredi borcu faizsiz olmak kaydıyla onlar da ertelenmiş oldu." şeklinde konuştu.

Kendilerine telefonla ulaşan çok sayıda hayırseverden, maden ocağı altında kalan 18 madencinin çocuklarının üniversite sonuna kadar okutulmasıyla ilgili ciddi taahhüt aldıklarını kaydeden Yıldız, "TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yönetim kurulundan alacağı kararla beraber buraya hayırseverleri yönlendireceğini söyledi. Tabii ki buradaki insanlarımızın ihtiyaçları var. İlk anda bunlara odaklanamamıştık. O kardeşlerimizi çıkarttıktan sonra sosyal yaralar da sarılmaya başlanacak." ifadelerini kullandı.

Maden sahasında ciddi bir hareketlilik olduğunu ve 2 bine yakın insanın görev yaptığını kaydeden Taner Yıldız, habercilerden kaza geçiren 2 kişiye geçmiş olsun dileklerini iletti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.