Bakan Şimşek: Büyümenin Yüzde 4’ün Altında Kalması Muhtemel

Bakan Şimşek: Büyümenin Yüzde 4’ün Altında Kalması Muhtemel

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomideki büyümenin zayıf seyretmesi, finansal piyasalarda risk algısının yükselmesi, gerekse artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle büyümenin bu yıl Orta Vadeli Program (OVP)'da hedeflenen yüzde 4’ün altında kal.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomideki büyümenin zayıf seyretmesi, finansal piyasalarda risk algısının yükselmesi, gerekse artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle büyümenin bu yıl Orta Vadeli Program (OVP)'da hedeflenen yüzde 4’ün altında kalmasının muhtemel olduğunu söyledi. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edildiğine işaret eden Şimşek, "Küresel ve bölgesel olumsuzluklara rağmen yakaladığımız büyüme trendi yadsınamayacak derecede önemli bir başarıdır." dedi.

Bakan Şimşek, 2013 yılı ikinci çeyrek büyüme sonuçlarını değerlendirdi. Ekonominin iç talebin katkısıyla yılın ikinci çeyreğinde yüzde 4,4, yılın ilk yarısında ise yüzde 3,7 büyüdüğünü ifade eden Şimşek, "Yılın ikinci çeyreğine baktığımızda ekonominin ivme kazandığını ve iç talebin büyümeye katkısının artmaya devam ettiğini görmekteyiz. Ancak gerek küresel ekonomideki büyümenin zayıf seyretmesi, gerek finansal piyasalarda risk algısının yükselmesi, gerekse artan jeopolitik gerginliklerin etkisiyle büyümenin bu yıl Orta Vadeli Program'da hedeflenen yüzde 4'ün altında kalması muhtemeldir." değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.