Bakan Işık: Tüsiad, Hiç Demokrasinin Yanında Olmadı

Bakan Işık: Tüsiad, Hiç Demokrasinin Yanında Olmadı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Tarih olarak, TÜSİAD maalesef hiç demokrasinin yanında olmadı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Tarih olarak, TÜSİAD maalesef hiç demokrasinin yanında olmadı." dedi. Bakan Işık’ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yorumu ise "Bu ülke, yine faizcilerin cenneti haline mi gelsin? Bu ülkede yatırım, üretim yerine faiz mi insanların geçim kaynağı olsun? Biz bu dönemleri yaşamadık mı?" şeklinde oldu.

    Bir dizi açılış ve ziyaret için geldiği Bursa’da AK Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Bakan Işık, bir gazetecinin TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki karşılıklı açıklamaları hatırlatması üzerine konuşan Bakan Işık, TÜSİAD Başkanı Yılmaz’ı ağır dille eleştirdi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Fikri Işık şunları kaydetti: "Tarih olarak, TÜSİAD maalesef hiç demokrasinin yanında olmadı. Türkiye’de iktidarların demokratik yollardan seçilme sürecine ve demokratik yollardan değişme sürecine TÜSİAD bugüne kadar güçlü destek hiç vermedi. Biz, gazete ilanlarıyla hükümet değiştirildiği dönemleri biliyoruz. Darbe dönemlerinde nasıl darbecilere alkış tutulduğunu biliyoruz. Postmodern darbelerin TÜSİAD tarafından nasıl desteklendiğini biliyoruz. Bugün de TÜSİAD başkanın gösterdiği tavır, Türkiye’de bir paralel darbe girişimine destek tavrından başka bir şey değildir. Bunu söylerken TÜSİAD’ın tüm üyelerini kastetmiyorum. Eğer, sizin ülkenizde 4-5 yıldır bazı dosyalar bekletilir de seçime 3 ay kala, hükümeti düşürmek için yargı ve emniyet eliyle bir operasyon düzenlenirse buna ilk karşı çıkması gereken TÜSİAD olmalıydı."

    "ÜLKE FAİZCİLERİN CENNETİ HALİNE Mİ GELSİN"

    Dövizin özellikle ABD kaynaklı dalgalanmayla yükseldiğinin belli olduğunu dile getiren Bakan Fikri Işık, "Ama bu yükselişi artış noktasında körükleyen bir sürece TÜSİAD destek vermiş konumda. Bu ülkenin KOBİ’si, ülkenin ihracatı için dünyada gitmedik ülke bırakmayacak, ‘ülkenin istikrarı sürsün ben de üretim yapayım, istihdam sağlayayım’ diye çok ciddi gayret gösterecek ama oradaki beyefendi ‘Efendim, bu ortamda Türkiye’ye yatırım gelmezmiş’. Ne olacaktı? Biz bırakacaktık, bunlar seçime 3 ay kala operasyonları yapacaktı, Türkiye’de hükümet düşecekti, siyasi istikrarsızlık olacaktı, faizler yükselecekti, yatırım, üretim ortamı azalacaktı. O zaman bundan kim kazançlı çıkacaktı. Türkiye’de para babalarının dışında buna kim ‘evet’ diyebilir. Faiz lobisi dışında kim buna ‘evet’ diyebilir. Bu ülke, yine faizcilerin cenneti haline mi gelsin. Bu ülkede yatırım, üretim yerine faiz mi insanların geçim kaynağı olsun? Biz bu dönemleri yaşamadık mı? Ben rahmetli Sabancı’nın ‘Ben, holdingimin gelirinin yüzde 58’ini üretim dışından elde ediyorum, bu beni utandırıyor (faiz geliri)’ demişti. Herhalde o dönemleri özleyenler var." diye konuştu.

    Dün Almanya’da olduğunu hatırlatan Bakan Işık, oradan bakıldığında Türkiye’nin güçlenen bir ülke olarak görüldüğünü kaydetti. Fikri Işık şöyle devam etti: "Bizim içerideki maalesef bu anlayıştaki insanlarımıza rağmen Türkiye, stratejik işbirliği yapılmak istenilen bir ülke. O açıdan bu beyefendilere söyleyeceğimiz söz; demokrasinin yanında olmalılarıdır. Demokrasiye operasyon yapanların yanında olmamalarıdır. 4-5 sene bekletilen dosyalar seçime 3 ay kala açıklanır mı? Hem de birbirleriyle alakası olmayan dosyalar birleştirilip, ‘adeta bomba etkisi’ yapsın diye seçime 3 ay kala bir yolsuzluk görüntüsü altında ülkenin gündemine getirilebilir mi? Ülkenin en prestijli bankası bu operasyonunun içerisine hoyratça dahil edilebilir mi? Suriye’de din kardeşlerimiz, kan kardeşlerimiz, can kardeşlerimiz, insanlarımız katledilirken o insanlara yardım götüren TIR’lar hoyratça durdurabilir mi? Bu süreci yürütenlere destek anlamına gelen açıklama Türkiye’de sanayiciden gelebilir mi? Bursa’daki sanayici aynı mı düşünüyor? Bu insanlar, Türkiye’nin istikrarı bozulmasın diyor."

    "TÜSİAD GELENEKSEL REFLEKSİNDEN VAZGEÇMELİ"

    Bursa’da yerli tramvay üretildiğini belirten Bakan Işık, "Hepimizin gurur duyması gereken bir gelişme değil mi? Bu ülke, kendi gücüyle kalkınmalı. Elbette yurt dışından yatırım çekeceğiz. Elbette Türkiye’nin yatırım ortamına herkes güvenecek, ama paralel operasyonlara destek vererek Türkiye’de siyasi istikrar da yatırım ortamının da stabilizasyonu da sağlanmaz. Bu noktada TÜSİAD o geleneksel reflekslerinden vazgeçsin ve demokrasinin yanında dursun." dedi.

    "DÖVİZ KURU FED’DEN KAYNAKLANIYOR AMA TÜRKİYE’DE EN KISA SÜREDE DENGE SAĞLANACAK"

    Döviz konusunda dış konjonktürün çok belirleyici olduğunu dile getiren Işık, FED’in tahvil alım satım politikasından sadece Türkiye’nin değil, değişen piyasalardaki para birimlerinin de etkilendiğini vurguladı. Işık şunları kaydetti: "Arjantin’den tutun da Hindistan’a kadar pek çok para birimi etkilendi. Türkiye’de maalesef siyasi istikrara yönelik sorumsuz açıklamalar da siyasi istikrara yönelik endişeler de TL’nin değer kaybını artırdığını düşünüyoruz. Doların bu seviyesini kalıcı olarak görmemeli. Bu seviye geçicidir. Türkiye, inşallah en kısa sürede kendi dengesini bulacaktır ve o dengeyle üretimimizle, istihdamımız da artarak yolumuza devam edeceğiz."

    "HİÇBİR ARKADAŞIMIZA YOLSUZLUK VE HIRSIZLIKTAN DOLAYI ADAY GÖSTERİLMEMEZLİK YAPILMADI"

    Teşkilatçılığın ‘fedakarlık’ anlamına geldiğini belirten Bakan Işık, "Teşkilatçılık demek; karşılıksız sevginin tezahürüdür. Hani ölüler zanneder ki ‘diriler her gün helva yiyor. Dışarıdan bakan da teşkilatçılık öyle çok rahat, bir iş. Halbuki; teşkilatçılık fedakarlık ister. En çok zaman sonra aidat ödeyip, imkanınızdan fedakarlık yapacaksınız. Bunun karşılığında tek bir beklentimiz teşekkür olacak. Eğer bu fedakarlıklar olmasaydı AK Parti 7 seçimden zaferle çıkmazdı. Bu fedakarlıklar olmasaydı Türkiye inanılmaz derece güçlü konuma gelmeyecekti. Bu başarının tarihe yazılmış kahramanları var, ama isimsiz kahramanlar da var. O isimsiz kahramanların başında teşkilatlarımız geliyor. Bazılarımız bakanız, milletvekiliyiz, meclis üyesiyiz. Ama bunlar olmadığı halde samimiyetle, gayretle gece gündüz teşkilatına hizmet eden insanlar gerçek kahramanlar. Bugüne kadar hizmet yapmış arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum. Allah’a çok şükür hiçbir arkadaşımızı yolsuzluktan dolayı hırsızlıktan dolayı aday gösterilmemezlik yapılmadı. Bazen kan değişimi vücudun hücre yenilemesi gibi siyasetin akışında var." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.