Bakan Işık: Tezkere Güvenlik Kabinesinin Vereceği Kararlarla Şekillenecek

Bakan Işık: Tezkere Güvenlik Kabinesinin Vereceği Kararlarla Şekillenecek

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tezkerenin, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlardan oluşacak güvenlik kabinesinin vereceği karalar doğrultusunda şekilleneceğini söyledi. Bakan Işık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na...

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, tezkerenin, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakanlardan oluşacak güvenlik kabinesinin vereceği karalar doğrultusunda şekilleneceğini söyledi.

Bakan Işık, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait helikopterle Sakarya’nın Karasu ilçesinde incelemede bulundu. Sakarya Üniversitesi(SAÜ) pistinden kalkan helikopter incelemenin ardından dönerek yine aynı piste iniş yaptı. SAÜ Rektörlüğü’nde incelemelerle ilgili değerlendirme toplantısı yapan Işık, toplantı bitiminde gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı. Tezkereye ilişkin bir soru üzerine Işık,TBMM, millet iradesinin tecelli ettiği yer olduğunu belirtti. Meclisin büyük oy farkıyla tezkereye 'evet' dediğini hatırlatan Işık, şunları kaydetti: "Dolayısıyla bundan sonra sorumluluk hükümetimizde. Gerektiğinde kapsamı ve süresi hükümetçe belirlenecek çalışma yapılacaktır. Tezkerenin kapsamı, şu anki durumla ilgili Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilgili bakan arkadaşlarımızdan oluşacak güvenlik kabinesinin vereceği karalar doğrultusunda şekillenecek." ifadelerini kullandı.

Karasu’yu havadan inceleme sebeplerinin orta ve yüksek teknoloji ürünlerinin üretimi noktasında çalıştıklarını ifade eden Işık, Sakarya’nın da bu noktadaki en önemli merkezlerden biri olduğunu vurguladı. Işık, bundan sonra özellikle doğaya ve çevreye zarar vermeyen yeşil üretim noktasında neler yapabilecekleri görmek istediklerini dile getirdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.