Bakan Günay saldırıyı lanetledi

Bakan Günay saldırıyı lanetledi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Diyarbakır'daki hain saldırının tahammül boyutunu zorladığını belirterek, "Milletimizin birliğine, bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin" dedi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, hükümetin güvenoyu almasının ardından ilk ziyaretini milletvekili seçildiği İzmir'de Meclis'te grubu bulunan siyasi parti ile meslek odalarına gerçekleştirdi. Günay, ilk olarak AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

 

AK Parti ziyaretinin ardından İzmir Ticaret Odası'na (İZTO) geçen Bakan Günay, işadamlarına yaptığı konuşmada Diyarbakır'daki şehit haberlerini aldığını ve saldırının tahammül boyutunu zorladığını belirterek, "Milletimizin birliğine, bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin" dedi.

 

Uçak düşmesi sonucu İzmir'de bir yüzbaşı ve bir teğmenin şehit olmasının ardından Diyarbakır'daki çatışma sonucu şehit haberleri geldiğini bildiren Günay, "Çok büyük acı duyuyorum. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ama bu olay sabır boyutlarını aşıyor. Şu anda olayın sıcaklığı içinde ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Karşılaştığımız olay tahammül boyutlarını zorluyor. Biz Türkiye'de başından beri barış, birlik olsun istiyoruz. Kaynaklarımız silaha harcanmasın, ekonomiye, yatırıma, insanların rahat yaşamasına harcansın diyoruz. Hakkari'nin Yüksekova'sına Kültür Merkezi yapmaya çalışıyoruz. Ayrımsız Türkiye'nin gelirini artırmaya çalışıyoruz. Hakkari'den Edirne'ye ayrımsız, gelir artışını adaletle paylaştırmaya çalışıyoruz ama bir türlü hain tuzaklardan kurtulamıyoruz. Son olduğu yok, son olmuyor. Kardeşçe ortamın gelişmesini istiyoruz. Çalışıyoruz ama bir türlü hain tuzaklardan kurtulamıyoruz. Yüzde 11 civarında büyüme var. Ama sevincimizin bir hafta bile sürmesine fırsat verilmiyor, hain tuzakların ne yazık ki son bulduğu yok. Acı duyuyorum. Çok büyük bir acı duyuyorum. Olayın ayrıntısını öğreneceğiz. Yarın geziyi kesip döneceğim. Milletimizin birliğine bütünlüğüne kastedenleri tek sözcükle Allah kahretsin. Yitirdiğimiz canlara Allah rahmet eylesin. Allah milletimize dayanma gücü versin" dedi.

 

Konuşmasına yapacakları icraatlarla ilgili olarak bilgiler vererek devam eden Günay, İzmir'le ilgili 35 projenin bir kısmının bu yıl içinde gerçekleştirebileceklerini ve bir kısmının da daha uzun zamana ihtiyacı olduğunu söyledi.

 

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ise iş dünyası olarak ekonomik gelecekten endişe duymadıklarını ve bu yönde öncelikle huzur ile barışın önemli olduğunu vurguladı. Artık İzmir'in şansının döndüğünü kaydeden Demirtaş, "Ben eski bir oda başkanıyım. Hep siyasi iktidarlar geldi. Ama çok fazla bir şey alamadık. Bu dönemde bu şansımızın döndüğünü düşünüyoruz. Sizin daha seçilmenizin üzerinden çok kısa bir süre geçmesine rağmen seçim bölgesi olan İzmir'e gelip, 'Ne söylemiştik hadi başlayalım' demeniz çok önemli. Biz İzmir fanatiğiyiz ama gördük ki siz bizden daha çok İzmir fanatiği oldunuz. Bugün açıklamanız var. Antalya, İstanbul, İzmir sıralaması yaptınız. Bu bizim için gerçekten çok önemli. Turizmin başladığı ama güneye göç ettiği bir şehiriz. Umut ediyoruz ki EXPO'dan sorumlu bakanımız olursunuz. Devletin kaynağı yanı sıra sizlerin katkısıyla seçim kazanır duruma gelebiliriz" diye konuştu.

 

Günay, ziyaretini sırasıyla Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı'na ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yaparak sonlandırdı. Günay, CHP İzmir İl Başkanı'nın şehir dışında olmasından ötürü CHP İzmir İl örgütüne daha sonraki bir zamanda gerçekleştireceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.