Bakan Güllüce: Bu Tür Toplantılar(kek) Genellikle Yavaş İlerliyor

Bakan Güllüce: Bu Tür Toplantılar(kek) Genellikle Yavaş İlerliyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 15. Dönem Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) protokolünde değerlendirmelerde bulunarak "Bu tür toplantılar genellikle çok yavaş ilerliyor. O yüzden toplantı bittikten sonra bizim tarafta yarın ne yapmalı...

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 15. Dönem Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) protokolünde değerlendirmelerde bulunarak "Bu tür toplantılar genellikle çok yavaş ilerliyor. O yüzden toplantı bittikten sonra bizim tarafta yarın ne yapmalı diye başlamalı İslamabat’ta her iki tarafın performansının ortaya konulması gerekiyor." dedi.

Ekonomi Bakanlığı'nda yapılan 15. Dönem Karma Ekonomi Komisyonu (KEK) toplantısı protokolüne Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Pakistan Ticaret Bakanı ve Türkiye ve Pakistan KEK Başkanı Khurram Dastgir Khan katıldı. Programda konuşan Bakan Güllüce, ilişkilerin benzer olmayan bir dinamikle gelişim göstermekte olduğunu ifade ederek "Yaklaşık olarak uluslararası düzeyde devam etmekte. Görüşmelerimizde ticari, ekonomik iş birliğinin yanı sıra, sanayi, tarım, sağlık işbirliği gibi birçok alanda birçok alanda mesafe kat edilmiştir." diye bilgi verdi.

Güllüce, ekonomilerin itici gücü olan özel sektör tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin genel çerçevesinin çizildiği ticari ve ekonomik ilişkinlerin iyileştirilmesine katkıda bulunacağına inandığını belirtti. Güllüce, "Ülkeler arasındaki işbirliği sadece bu protokolde yer alan alanlar arasında da değildir. Karşılıklı çabalarla bu ilişkilerin sayısı artırılabilir." açıklamasında bulundu.

Bakan Güllüce, Karma Ekonomi Komisyonu’nun (KEK) bir sonraki toplantısında İslamabat’ta bir araya gelindiğinde arada geçen sürede ortak çabaların verimli sonuçlarını gözden geçirme fırsatına sahip olacaklarına inandığını kaydederek, "Bu tür toplantılar genellikle çok yavaş ilerliyor. O yüzden toplantı bittikten sonra bizim tarafta yarın ne yapmalı diye başlamalı İslamabat’ta her iki tarafın performansının ortaya konulması gerekiyor. Zamanı geldiğinde İslamabat toplantısında denir ki; biz şöyle almıştık çalışmalarla şu noktaya geldik." şeklinde konuştu.

Güllüce, konuşmasını şöyle tamamladı: "Yarın İslamabat’ta kim olur bilmiyoruz. Mahkeme Kadı’ya baki kalmıyor. Ama devlet bekası devam diyor. Ama millet bekası devam ediyor. O günkü bakanlar oturup bakarlar yoksa çoğu zaman bunlar verimli olamayabiliyor."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.