Bakan Faruk Çelik, Oyunu Bursa’da Kullandı

Bakan Faruk Çelik, Oyunu Bursa’da Kullandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, oyunu Bursa’da kullandı. Saat 12.00 sularında Yıldırım ilçesi Yıldırım İlköğretim Okulu'na gelen Bakan Faruk Çelik, oyunu 1324 numaralı sandıkta kullandı. Oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, oyunu Bursa’da kullandı. Saat 12.00 sularında Yıldırım ilçesi Yıldırım İlköğretim Okulu'na gelen Bakan Faruk Çelik, oyunu 1324 numaralı sandıkta kullandı.

Oyunu kullandıktan sonra vatandaşlarla da sohbet eden Faruk Çelik, çıkışta basın mensuplarına açıklamada bulundu. Türkiye için tarihi bir seçimin yapıldığını anlatan Bakan Faruk Çelik, şunları söyledi: "İlk kez cumhurbaşkanını millet tarından seçilmesi gerçekleşiyor. Tarihi bir gün, önemli bir gün bizde bu görevi yerine getirmek için geldik. Oyumuzu kullandık, ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Tabii çok sıkıntılı bir sürecin içinden geçiyor dünya ve bölgemiz, dolayısı ile Türkiye’de istikrarın korunması adına akşama sandıklar açıldığı zaman milletimizin sağduyulu bir şekilde bu istikrarın korunması yönünde oy kullanacağı ve sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanlığı, ilk kez halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı olarak Çankaya’ya çıkacağı konusunda milletimizin takdirinden bir endişemizin olmadığı inancı içindeyiz. Bu güne kadar kamuoyundan biz böyle bir izlenim aldık."

Demokrasi açısından bu seçimin çok önemli bir aşama olduğunun altını çizen Bakan Çelik, "Bundan sonra daha bir sükûnet içinde, bölgedeki tüm gelişmeleri de göz önüne alarak zaman kaybetmeden ülkenin hizmetinde hem cumhurbaşkanlığı makamı olarak, hem yürütme, yasama olarak daha aktif bir şekilde bu ağır sorunların üstesinden gelecek performansı göstereceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.

İKİNCİ TURA KALMAZ

Bakan Faruk Çelik, bir gazetecinin, "İkinci tur için sandığa gidilme ihtimali var mı?" şeklindeki sorusuna, "Tabii ki milletimizin takdiri tabii ki o takdire saygı duymak gerekiyor. Ama uzun yıllar siyasetin içindeyiz, aldığımız izlenim sanki bu gün akşam bu iş noktalanacak gibi görünüyor. İnşallah öğle olur, 15 günlük süre önemlidir. Yani Türkiye tekrar seçim atmosferi içinde bir 15 günü geçirmemesinde fayda var çünkü bölgede cereyan eden hadiseler anlık hadiseler, saatlik hadiseler, Türkiye iki ayı seçimle geçirdi. Çok yakın zamanda üç dört aylık süreyi yerel seçimlerle geçirdi. Önümüzdeki 5-6 ay sonra genel seçimler var. Hep seçim değil, inşallah karar sağlıklı bir şekilde bu gün çıkacak ve biz pazartesinden itibaren tekrar kollarımızı sıvayıp işimize bakacağız." şeklinde karşılık verdi.

"Erdoğan seçilirse yerine geçecek isim belli mi?" sorusuna ise, Bakan Faruk Çelik, "Böyle bir sıkıntı ve tartışma partimizde yok, çünkü partimiz gerçekten bir takım olarak hizmet etmeyi hedefleyen bir parti. Bu güne kadar öyle geldik, şimdide takımın kaptanı inşallah bu gün cumhurbaşkanı olur ise oturup istişare edilecek ve en sağlıklı karar verilecek ve yine bu takım ruhu içinde hareket edeceğimizden hiç bir vatandaşımızın kuşkusu olmasın." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.