Bakan Eroğlu: Malatya'nın Suyu Çıktığı Alanı Koruma Alanı İlan Ettik

Bakan Eroğlu: Malatya'nın Suyu Çıktığı Alanı Koruma Alanı İlan Ettik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, taş ocaklarının tehdidi altında bulunan Malatya'nın içme suyu kaynağının bulunduğu kaptaj alanını koruma alanı ilan ettiklerini belirtti. Malatya merkez Battalgazi Belediye tarafından Silahtar Mustafa...

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, taş ocaklarının tehdidi altında bulunan Malatya'nın içme suyu kaynağının bulunduğu kaptaj alanını koruma alanı ilan ettiklerini belirtti.

Malatya merkez Battalgazi Belediye tarafından Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda düzenlediği 5. Uluslararası Kervansaray Buluşmaları adlı etkinliğe katılan Bakan Eroğlu ardından Malatya Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, valilikte düzenlediği basın toplantısında, bakanlığının Malatya’daki yatırımlarına ilişkin bilgiler verdi. Geçen yıl sonuna kadar hükümetin bazı yatırımcı birimlerinin Malatya'ya 9 milyar liralık yatırım yaptığını savunan Eroğlu, “Bunlar gerçekten önemli. Biz de geçen yıl 930 milyon lira yatırım yaptık. Bu yılki 327 milyon lirayla birlikte bu yaklaşık 1,3 milyar liraya yükselecek. Dolayısıyla, şu anda biz, yatırımlar açısından bu sene birinci sırayı yakalıyoruz. Malatya'da daha önce 2 barajı bitirdik. 34 dereyi ıslah ettik. 174 bin 400 dekar alanı sulamaya açtık. 55 milyon liralık yeni fidan toprakla buluşturuldu" dedi.

Malatya'da bal ormanları kurmak üzere çalışma başlattıklarını kaydeden Eroğlu, ili organik bal üretiminin merkezi haline getirmeyi planladıklarını ifade etti. Malatya’nın hemen yanındaki Beydağı’nda yürütülen ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Eroğlu, il genelindeki bütün okulların bahçelerini hastane avlularını, yol kenarlarını, her tarafı ağaçlandıracaklarını ifade etti.

Malatya'da yapımını tamamladıkları Kapıkaya Turgut Özal ve Boztepe Recai Kutan Barajlarının sulama projelerinin de temelini attıklarını kaydeden Eroğlu, ”Yoncalı Barajı'nın sulama projesi de klasik sulamaydı. Bunun tamamen yeni, modern teknolojilerle yeniden projesini hazırladık. Projeyi yapılabilir hale getirdik. Sulama alanı da arttı. Bu barajın temelini bugün attık. Malatya su kaynağı bulunan kaptaj alanında daha önce geldiğimizde taş ocakları gibi bir takım tehditler vardı. Menba kısmını koruma alanı ilan ettik. Artık hiç kimse oraya izin veremez. Büyükşehir Belediye Başkanımızın 'bunu biraz daha genişletelim' diye teklifi var. Gerekli talimatları vereceğiz." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.