Bakan Ergün'den Sanayiciye Döviz Cinsinden Boçlanma Uyarısı

Bakan Ergün'den Sanayiciye Döviz Cinsinden Boçlanma Uyarısı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayiciyi uyardı. Sanayicilerin ekonomik kriz döneminde, dünyayı iyi takip etmeleri gerektiğini belirten Ergün, "Özellikle döviz cinsinden geliri olmayan sanayicilerimizin döviz cinsinden borçlanmamaları ve.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sanayiciyi uyardı. Sanayicilerin ekonomik kriz döneminde, dünyayı iyi takip etmeleri gerektiğini belirten Ergün, "Özellikle döviz cinsinden geliri olmayan sanayicilerimizin döviz cinsinden borçlanmamaları ve bilançolarında çok fazla açık pozisyon vermemeleri bu dönemde gelen haberlerden en az düzeyde etkilenmelerini sağlayacaktır." dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Merkez Bankası tarafından açıklanan Eylül ayı Kapasite Kullanım Oranı'nı değerlendirdi.

Hükümetin ve Merkez Bankası'nın gelişmeleri yakından izlediğini belirten Bakan Ergün, "Türkiye gerek güçlü rezervleri gerekse sağlam kamu mali yapısı sayesinde gerekli tedbirleri alacak güçtedir. Yine de sanayicilerimizin de bu dönemde dünyayı iyi takip etmeleri gerekmektedir. Özellikle döviz cinsinden geliri olmayan sanayicilerimizin döviz cinsinden borçlanmamaları ve bilançolarında çok fazla açık pozisyon vermemeleri bu dönemde gelen haberlerden en az düzeyde etkilenmelerini sağlayacaktır." uyarısında bulundu.

Türkiye'de büyümenin lokomotifinin sanayi üretimi olduğunu belirten Ergün, "Özellikle de sanayinin en önemli kolu olan imalat sektörüdür. Gelen veriler incelendiğinde imalat sektöründe toparlanmanın devam ettiği ve imalatın bu yıl büyümeye geçen yıla göre daha fazla destek vereceği anlaşılmaktadır." ifadelerini kullandı.

"POMPALANAN LİKİDİTE'NİN PİYASADAN ÇEKİLMESİ GEREKİYOR"

Ergün, dünyanın, önümüzdeki dönemlerde Amerikan ekonomisindeki toparlanmaya bağlı olarak tahvil alım programında bir yavaşlamaya gidileceğinin aşikar olduğunu belirterek, "En nihayetinde de programı sona erdirecektir. Çünkü kriz döneminde pompalanan olağanüstü likiditenin orta-uzun dönemde piyasadan çekilmesi gerekmektedir." dedi.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.