Bakan Ergün: Üçüncü Çeyreğe İyi Bir Başlangıç Yaptık

Bakan Ergün: Üçüncü Çeyreğe İyi Bir Başlangıç Yaptık

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını, "Beklentilerimizin üstünde.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, ikinci çeyrek büyüme rakamlarını, "Beklentilerimizin üstünde. Bizim Bakanlık olarak tahminimiz yüzde 3,9 civarındaydı. 4,4’lük bir büyüme rakamı önümüzdeki döneme dair çok iyi bir işaret oldu." diyerek değerlendirdi.

Bakan Ergün, büyüme rakamlarını ve ekonomideki son gelişmeleri HaberTürk TV'de katıldığı canlı yayında değerlendirdi. İkinci çeyrek büyüme rakamlarıyla ilgili Bakanlık olarak tahminlerinin yüzde 3,9, piyasa beklentisinin ise yüzde 3,5 civarında olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“4,4’lük bir büyüme rakamı, önümüzdeki döneme dair çok iyi bir işaret oldu. Şunu her zaman söylüyoruz; Türkiye ekonomisinin dinamikleri bize bu tür rakamları her zaman ortaya koymaya imkan veriyor. Geçmiş yıllarda da oldu, yani büyüme tahminlerimizin çok üstünde büyüdüğümüz yıllar da oldu. Tabi şimdiki dünya konjonktürü ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar böyle değil, yani yüzde 4’lük bir büyüme hedefi koyup da yüzde 8’lik bir büyüme rakamına ulaşmak mümkün değil. Ama yüzde 4’lük orta vadeli programdaki rakam bir ortalama rakamdır, bir ortalama tahmini rakamdır, bir hedeftir, bunun altında, bunun biraz üstünde bir rakama ulaşmak her zaman mümkündür, çünkü hem dünyadaki gelişmeler, hem Türkiye ekonomisinin kendi iç dinamikleri bize bu rakama ulaşma fırsatı her zaman veriyor. Zaten bugün ikinci çeyrekte ortaya çıkan 4,4’lük tabloda orta vadeli program etrafında bir büyüme rakamına yılın sonu itibarıyla ulaşabileceğimizi bize göstermektedir."
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.