Bakan Çelik’ten Bdp’li Vekillere: Herkes Aklını Başına Alsın

Bakan Çelik’ten Bdp’li Vekillere: Herkes Aklını Başına Alsın

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye’deki olaylar sebebiyle Türkiye’nin yaraları sarmaya devam ettiğini söyledi. Bakan Çelik; "Sorumsuzları da dikkat ve ibretle izlediğinizi düşünüyorum. Yara sarmaya çalışan güvenlik...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Suriye’deki olaylar sebebiyle Türkiye’nin yaraları sarmaya devam ettiğini söyledi. Bakan Çelik; "Sorumsuzları da dikkat ve ibretle izlediğinizi düşünüyorum. Yara sarmaya çalışan güvenlik güçlerimize, yara sarmaya çalışan Kızılay yetkililerine, yara sarmaya çalışan o aziz millete taş atan milletvekillerini de orada ibretle gazetelerde izlediniz, gördünüz. Türkiye'ye bu tablolar yakışmıyor. Hele parlamentoda olan birine hiç yakışmıyor. Herkes aklını başına alsın." dedi.

Faruk Çelik, Türk-İş’in Bursa Kervansaray Termal Otel’de düzenlediği iş güvenliği eğitim seminerinin açılışına katıldı. Gerek Türkiye'de gerek dünyada çok sıcak gelişmelerin yaşandığı bir sürecin yaşandığına dikkat çeken Bakan Çelik, Türkiye'de artık istikrarlı ve güvenli bir dönemin sürekliliğin yaşanmasına rağmen bölgede sıcak gelişmelerin zuhur ettiğini dile getirdi.

'HERKES TÜRKİYE’YE SIĞINIYOR; ALLAH KORUSUN BİZE BİR ŞEY OLURSA SIĞINACAK YERİMİZ YOK'

Bakan Çelik şunları kaydetti: "Irak ve Suriye'de yürekler yakan gelişmeler yaşanıyor. Terör yine çirkin yüzünü bölgemizde sergiliyor. İnsanlar vahşice katlediliyor. Milyonlarca insan yerini yurdunu terk etmiş durumda. 1,5 milyon Suriyeli vatandaş ülkemizde, belki bunun çok çok üzerinde Suriye vatandaşı Ürdün'de. Lübnan'da ve çeşitli dünya ülkelerine dağılmış durumda. Herkes yerinden yurdundan oluyor, bu ülkeye sığınıyor. Allah korusun bu ülkenin başına bir şey gelse bizim sığınacak bir yerimizin olmadığını hepimiz bilmeli ve adımlarımızı buna göre atmalıyız. Buna göre birlikte yaşamayı tesis etme konusunda üzerimize düşen neyse onu yerine getirmek zorundayız. Son dönemde iyiden iyiye ateş çemberi haline dönen Kobani bölgesinden 3-4 gün içerisinde 150 bin Suriyeli Kürt vatandaş Şanlıurfa'ya giriş yapmış, 1,5 milyon Suriyeli’ye bir kaç gün içerisinde yeni ilaveler bu şekilde gerçekleşmiştir."

HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN

Türkiye’nin yaraları sarmaya devam ettiğini anlatan Bakan Çelik, güvenlik güçlerine taş atan BDP milletvekillerine ise tepki gösterdi. Çelik şöyle devam etti: "Hem kendi sorunlarını çözmeye uğraşıyor hem de bölgede meydana gelen kronik sorunların ve o ülke halklarının dertlerine derman olma gibi büyük bir sorumluluk içerisinde hareket ediyor. Ama sorumsuzları da dikkat ve ibretle izlediğinizi düşünüyorum. Yara sarmaya çalışan güvenlik güçlerimize yara sarmaya çalışan Kızılay yetkililerine yara sarmaya çalışan o aziz millete taş milletvekillerini de orada ibretle gazetelerde izlediniz, gördünüz. Türkiye'ye bu tablolar yakışmıyor. Hele parlamentoda olan birine hiç yakışmıyor. Herkes aklını başına alsın. Terör canımızı yakıyor. 30 yıldır can yakan bu terör belasından kurtulmak için Türkiye önemli mesafeler kat ediyor. Ama bizim dışımızda da nasıl bir terör vahşetinin canilerinin cirit attığını da gördünüz. Ama Türkiye’nin üzerine düşen sorumluluklar var. Bu terörün içimizde dışımızda, bizi rahatsız eden etmeyen bütün terör faaliyetlerinin sona ermesi konusunda Türkiye elinden geleni yapmıştır, kimse destek vermese de yapmıştır. Bundan sonra da yapacağına yönelik kimsenin endişesi olmasın."

'BİZ KONUŞSAK KAYITLAR BİLE ALMAZ'

Çalışma hayatıyla ilgili söylenecek çok konunun olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, "Siz emekçiler olarak dertlisiniz ama sizlerden sorumlu bakan olarak biz konuşsak, acaba derdimizi kimler yazabilir, hangi kayıt alabilir? Türkiye Cumhuriyeti kurulmasından beri çalışma hayatıyla ilgili önemli gelişmeler olmuş, aslında İzmir Kongresine baktığınız zaman alınan çok önemli kararlar var. 1 Mayıs'ın tatil ilan edilmesi ta İzmir Kongresi'nde söylenmiş, rahmetli Atatürk döneminde. Biz ta 2008'e kadar 1 Mayıs'ı tartıştık kavgalar yaşandı, çok olay yaşandı. Ama 1 Mayıs'ı çok şükür tatil günü olarak gerçekleştirdik. Bu fakire de o dönemin bakanı olma imkanı oldu. Nasıl bir mücadele verdiğimizi sendika başkanları çok iyi biliyorlar. Çok şükür artık 1 Mayıs'ın tatil günü tartışması ortadan kalktı. Tartışma şimdi yer tartışması var. 81 ilde 1 Mayıs'ı kutlayabiliriz, ille de Taksim. Taksim'de de kutlayabilirsin, git kardeşim çelengini koy bin kişi mi gideceksin, iki bin kişi mi gideceksin, orada da o günün vahşice katledilen emekçilerini an, ama ondan sonra git Türkiye’nin 81 ilinin meydanlarında İstanbul'un büyük meydanlarında emeğin hakkını koru. Emeğin, örgütlenmenin karşı karşıya olduğu sıkıntıları konuş."

'SOMA’DAN BİR HAFTA ÖNCE SÖYLEDİM, NE NUTUK ATARSAK ATALIM, YÜREKLER YANIYOR'

Soma maden ocağı faciasından bir hafta önce İstanbul’da bir toplantıdaki konuşmasına atıfta bulunan Çalışma Bakanı Çelik, "Oradan ben haykırdım tam bir hafta önce; ‘beyler kendinize gelin, Taksim evet 1 Mayıs evet tatil oldu ama işçinin sağlığı güvenliğiyle örgütlenmeyle ilgili sorunlar var. Türkiye'de bunları çok daha fazla dile getiren bir 1 Mayıs anlayışını getirin’ dedim. Ne zaman? Soma'dan tam bir hafta önce. Ve bir hafta sonra Soma olaylarıyla karşılaştık. Bunlar yıllarca ihmal edilen konular. İşin özü burada. Burada ne nutuk atarsak atalım eğer çalışma güvenliği ortamı yoksa gerisi boş. Yürekler yanıyor yuvalar yıkılıyor kardeşim. Türk- iş yönetimini tebrik ediyorum 50'ye varan bu seminerlerin daha da artmasını diliyorum." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.