Bakan Çelik: Medeniyetler, Fikirler Üzerine İnşa Edilir

Bakan Çelik: Medeniyetler, Fikirler Üzerine İnşa Edilir

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yaşadığımız şehirlerin mekanların medeniyetlerin izdüşümü olduğunu söyledi. Çelik, “Medeniyetler, fikirler üzerine inşa edilir. İnançla, tarihle, deneyimle, bilgiyle ve coğrafyayla yoğrulmuş...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, yaşadığımız şehirlerin mekanların medeniyetlerin izdüşümü olduğunu söyledi. Çelik, “Medeniyetler, fikirler üzerine inşa edilir. İnançla, tarihle, deneyimle, bilgiyle ve coğrafyayla yoğrulmuş fikirler medeniyetleri oluşturur." dedi.

Topkapı Sarayı’nda türlü saray mutfağı malzemelerinin sergilendiği Matbah-ı Amire Saray Mutfakları Sergi Salonu Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından açıldı.Töreninde bir konuşma yapan Çelik, “Medeniyetler, fikirler üzerine inşa edilir. İnançla, tarihle, deneyimle, bilgiyle ve coğrafyayla yoğrulmuş fikirler medeniyetleri oluşturur. Yaşadığımız şehirler ve mekanlar mensubu olduğumuz medeniyetlerin izdüşümleridir.” dedi. Tarihi alanların aslına uygun restore edileceğini ifade eden Çelik, “Bundan sonrasında da buraların asli kimliğine uygun restorasyon yapılmasına, buranın daha çok tanıtılmasına bu mekanlarla birlikte kültürümüzün ve medeniyetimizin tanıtımına daha çok önem vereceğiz.” diye konuştu.

Bakan Çelik, ardından birbirinden şık saray mutfağı malzemelerinin sergilendiği Matbah-ı Amire Saray Mutfakları Sergi Salonu’nun kurdelesini kesti. Davetliler de farklı türdeki ve dizayndaki mutfak malzemelerinin sergilendiği sergi alanı gezdi. Sergi salonundan kazandan ibriğe, tastan tabağa kaşıktan kepçeye saray mutfağına ait türlü malzemeler sergileniyor.

Bakan ve beraberindekiler daha sonra saray mutfağının önemli lezzetlerinin beğeniye sunulduğu stantları gezdi ve ilgililerden sergilenen yiyecek ve içecekler hakkında bilgi aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.