Bakan Çelik: İslam Dünyasının Terörle Anılması Haksızlıktır

Bakan Çelik: İslam Dünyasının Terörle Anılması Haksızlıktır

Kültür ve Kültür Bakanı Ömer Çelik, İslam dünyasının terörle anılmasının haksızlık olduğunu söyledi. Bakan Ömer Çelik, Grand Cevahir Otel’de düzenlenen ‘IRCICA Uluslararası Hat Sanatı Buluşması’ programına katıldı. Programda...

Kültür ve Kültür Bakanı Ömer Çelik, İslam dünyasının terörle anılmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Bakan Ömer Çelik, Grand Cevahir Otel’de düzenlenen ‘IRCICA Uluslararası Hat Sanatı Buluşması’ programına katıldı. Programda konuşan Çelik, buluşmanın önemine değindi. Çelik, "Bu buluşmada İslam Birliği Hattalar Kuruluşu’na da adım atılacak olmasından dolayı ayrı bir önem arz etmemektedir.” dedi.

İslam dünyasının bugün çirkinliklerle kuşatılmaya çalışıldığını ifade eden Çelik, “Sizin ortaya koyduğunuz bu eserler, dünyaya büyük bir meydan okuma olarak bir mesaj vermektedir. İslam dünyasının terörle anılması haksızlıktır. İslam dünyasının vahşetle anılması haksızlıktır. Tarihimiz boyuncu bu sanatı yaratan atalarımızın yaptığı gibi barışa ve insanlığın her tarafına hizmet etmiş bir geleneğin temsilcileriyiz. Bizim için tabii ki Kudüs azizdir, Mekke azizdir, Medine azizdir. Ama biz sadece Mekke’ye, Medine’ye, Kudüs’e, Bağdat’a önem vermiyoruz. Biz, küresel bir medeniyetin temsilcileriyiz. ” ifadelerini kullandı.

Bakan Ömer Çelik, konuşmasının ardından başarılı hattatlara plaket verdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.