Bakan Çelik, Hafta Sonunda İcraatlarını Twitter'dan Açıkladı

Bakan Çelik, Hafta Sonunda İcraatlarını Twitter'dan Açıkladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, vefat eden esnafların kızlarına çeyiz yardımı yaptıklarını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, vefat eden esnafların kızlarına çeyiz yardımı yaptıklarını açıkladı. Hafta sonunu baba ocağı Bursa’da geçiren Çelik, erken saatlerden itibaren takipçileriyle Twitter hesabından sohbet ediyor. Bakanlığının esnaflara yönelik icraatlarını sanal âlemden kamuoyuna açıklayan Bakan Çelik, şunları yazdı: "1 gün dahi prim borcu olan esnafımız sağlıktan yararlanamıyordu. Yaptığımız reformla 60 günden az prim borcu olduğu sürece sağlık hizmetlerinden yararlanabilmelerine imkan sağladık. Acil hallerde ise borçlu olup olmadığına bakmadan sağlık hizmeti veriyoruz. Sadece işçilere verilen emzirme yardımından, esnaflarımızın da yararlanmasını sağladık. Esnafımız, sağlık hizmetlerinden yararlanabilmek için, çoluğunu çocuğunu hastaneye götürebilmek için 240 gün beklemek zorundaydı. 2008’de yaptığımız Sosyal Güvenlik Reformu'yla bu süreyi 30 güne indirdik. Daha evvel kadın esnaf doğum parası alamazken reformla şu an alabilmesi sağlandı."

Bakan Faruk Çelik, işçiler ve memurlarda olduğu gibi vefat eden esnafların da yetim kızlarına 24 aylık tutarında çeyiz parası ödenmesi imkanını getirdiklerini duyurdu: "İşçilerde olduğu gibi iş kazası geçiren, meslek hastalığına tutulan esnafımıza da maaş ödenmesini sağladık. Esnafımızın basamak sistemini kaldırarak, beyan sistemini getirdik. Böylece esnafımıza, beyan edecekleri gelirleriyle orantılı prim ödeme imkanını getirdik."

SGK Yönetim Kurulu'nda sadece çiftçilerin temsil edildiğini belirten Bakan Çelik, yaptıkları düzenlemeyle esnafların da temsil edilmesini sağladıklarını dile getirdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.