Bakan Çelik: Eline Gücü Geçiren Diğer Renkleri Yok Etmeye Çalışıyor

Bakan Çelik: Eline Gücü Geçiren Diğer Renkleri Yok Etmeye Çalışıyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, eline gücü geçiren diğer renkleri yok etmeye çalıştığını söyledi. Çelik, "Başkalarına yaşama hakkı tanımayanlar başkalarının kilise ve camileri bombalayanlar tek dünya isteniyor. Dünyaya söyleyebileceğimiz...

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, eline gücü geçiren diğer renkleri yok etmeye çalıştığını söyledi. Çelik, "Başkalarına yaşama hakkı tanımayanlar başkalarının kilise ve camileri bombalayanlar tek dünya isteniyor. Dünyaya söyleyebileceğimiz şey çoğulculuktur. Bu şehirde binalar mı aktör, bu şehirde ekonomi mi aktördür, bu şehirde yoksa insan mı aktör. Eğer insanın aktör olmasını istiyorsak o şehirde kültür hayatı temel olmalıdır.” diye konuştu.

Haliç Kongre Merkezinde ‘Yerel yönetimler Kültür- Sanat Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştaya, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Partililer ve STK temsilcileri katıldı.

Kültür politikalarıyla doğrudan ilgilendiklerini söyleyen Bakan Çelik, “Bu toplantı sizin söyleyecekleriniz bizim politikalarımızın merkezine oturuyor. Burada söylenenleri dikkatle not alacağız. Bu toplantıyla birlikte görüşleri nasıl değerlendireceğimizi düşündük. Söylenenleri değerlendireceğiz, bakanlığımız bünyesinde komisyon oluşturduk. Söylenen her şeyi değerlendireceğiz. Çıkardıklarımızı kendi politikalarımıza nasıl yansıtacağımızla ilgili politikalar üreteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Geçmişle olan ilişkimiz geleceğimize dönük ufkumuzun hangi çeperlere ulaşacağını anlatan mesele olduğuna vurgu yapan Çelik, “Tarih sürekli tekerrür etseydi, sosyolojiye gerek kalmazdı zooloji yeterdi. 2. dünya savaşının 100. yılındayız. çevremizde mekanik meseleler var. Bir yerde aynı jeopolitik ve süreçle tekrar eden bir şey varsa insan iradesinin aklının geriye çekildiğini görüyoruz. Ortaya çıkan tablo vahimdir.” dedi.

Çelik konuşmasını şöyle sürdürdü: “ Bu çok otoriter bir yaklaşımdır kültür tabaatı itibarı ile özgürdür çoğulcudur dinamiktir bizim yapabileceğimiz şudur; var olan kültür politikasındaki özgürlükler temin etmek imkansızlıkları gidermek. Eğer biz devlet eliyle milli kültür politikamız budur diye devreye girersek o zaman biz kültürel hayatı felç etmiş oluruz. Kültürel hayat üzerinde ideolojik baskı çok büyük oranda hala devam ediyor. Türkiye’nin demokratikleşmemiş alanlarının başında kültür-sanat mahallesi gelmektedir. Bu hayatın içine girmek isteyen genç insanlar bu otoriter sanat mahallesinin ideolojik muhtarlarından ikametgah almadan bu mahalleye giremiyorlar Biz bakanlık olarak ikametgâhı kaldırmakla mükellefiz”

Eline gücü geçiren diğer renkleri yok etmeye çalıştığını kaydeden Çelik, ”Başkalarına yaşama hakkı tanımayanlar başkalarının kilise ve camileri bombalayanlar tek dünya isteniyor. Dünyaya söyleyebileceğimiz şey çoğulculuktur. Bu şehirde binalar mı aktör, bu şehirde ekonomi mi aktördür, bu şehirde yoksa insan mı aktör. Eğer insanın aktör olmasını istiyorsak o şehirde kültür hayatı temel olmalıdır.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.