Bakan Çağlayan, Amerika'da Türk Mermerini İnceledi

Bakan Çağlayan, Amerika'da Türk Mermerini İnceledi

Türkiye ile ABD arasında kurulan Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi toplantıları için geçtiğimiz haftalarda ABD'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, döşenmesi için girişimde bulunduğu New York JFK Havalimanı'na hediye edilen Burdur Bej mermerlerini inc.

Türkiye ile ABD arasında kurulan Yüksek Düzeyli Çalışma Komitesi toplantıları için geçtiğimiz haftalarda ABD'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, döşenmesi için girişimde bulunduğu New York JFK Havalimanı'na hediye edilen Burdur Bej mermerlerini inceledi.

Bakan Çağlayan'ın girişimiyle Ege Maden İhracatçılar Birliği ile JFK havalimanı yönetimi arasında Türk mermeri döşenmesi konusunda bir anlaşma yapıldı. Terminale toplam 6 bin 700 metrekare Burdur Bej mermeri döşendi. 220 bin dolarlık proje bedeli Ege Maden İhracatçıları Birliği tarafından karşılanırken mermerin çok beğenilmesi üzerine havalimanı yönetimi diğer terminaller içinde Türk mermeri siparişi verdi. Geçtiğimiz haftalarda ABD'de bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, New York JFK Havalimanı'nın zemininde görücüye çıkan Türk mermerlerini inceledi.

JFK Havalimanı idaresi mermer hediyesine teşekkür etmek adına terminalin en görülür yerine hem bağışlayan ülkeye ait bir yazı hem de Türkiye'yi tanıtan Hezarfen Ahmet Çelebi ile Anadolu Medeniyetleri ile ilgili mermerden yapılan iki büyük boy rölyef koyma kararı aldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.