Bakan Bayraktar: 2014'ü Trabzon İçin Büyüme Ve İhracatta Yükseliş Yılı Yapalım

Bakan Bayraktar: 2014'ü Trabzon İçin Büyüme Ve İhracatta Yükseliş Yılı Yapalım

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2014 yılının Trabzon için büyüme ve ihracatta yükseliş yılı olması çağrısında bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 2014 yılının Trabzon için büyüme ve ihracatta yükseliş yılı olması çağrısında bulundu.

Bakan Bayraktar, Trabzon’daki yatırım ve çalışmalarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, şehrin taşıdığı potansiyel ile hem bölge hem ülke için çok önemli bir değer taşıdığını belirtti. Yöresel gelişmenin büyük ölçüde yerel kaynaklarla ve yerel aktörlerle sağlanabileceğinin herkesçe anlaşılması gerektiğini ifade eden Bayraktar, “Dünya’da, bölgesel ya da yöresel gelişme, son zamanlarda üzerinde çok durulan bir konudur. Yöresel gelişmenin büyük ölçüde yerel kaynaklarla ve yerel aktörlerle sağlanabileceği anlaşılmış ve bu alanda önemli çalışmalar yapılmaktadır. Yerel kaynakları analiz etme, planlama, bir strateji oluşturma, markalaşma son zamanlarda sıkça kullanılan yöresel gelişme kavramları olmuştur. Ancak her alanda olduğu gibi, kentsel ve yöresel gelişme alanında da kaynakların kıt olduğu, sınırlı kaynakları çekme konusunda yoğun rekabet yaşandığı bir gerçektir. Dolayısıyla kısıtlı kaynakları etkin kullanmak için doğru strateji benimseyen ve marka olmanın koşullarını yerine getirebilen şehirlerin, diğerlerine oranla daha fazla gelişme şansına sahip olduğu kuşkusuzdur. Trabzon için düşünmeye öncelikle bu anlayışla başlamalıyız.” dedi.

Türkiye’nin, 2023’te dünyanın en büyük ilk 10 ekonomisi arasına gireceğine inandığını vurgulayan Bakan Bayraktar, dünyadaki çevre yaklaşımlarını ve yatırımlarını incelemek, şehircilik faaliyetlerini de irdelemek gerektiğini kaydetti. Bu birikimle, şehirleri ve Trabzon’a hizmet etmek gerektiğini söyleyen Bayraktar, şöyle devam etti: “Trabzon’un ekonomik, sosyal ve kültürel verilerini, somut bir şekilde değerlendirmemiz; uzmanlara, akademisyenlere ve en önemlisi bölgemizde yatırım yapmak isteyen girişimcilere yardımcı olabilmemiz gerekmektedir. Trabzon’un ekonomik göstergelerini daha ileri düzeylere yükseltmemiz için de herhangi bir engel yok. Bu gayeye ancak etkili, verimli her şeyden önce koordineli bir çalışma ile ulaşabiliriz. Başarı, ancak işbirliği ve koordinasyonla mümkündür.”

Bakan Bayraktar, Trabzon’un gelişim planlamasının ‘kalkınma’ temeline oturtulduğunu, fakat ‘sağlıklı bir strateji’ oluşturulamadığını belirtti. Söylenen ve planlanan pek çok şeyin sadece lafta kaldığını ifade eden Bayraktar, “Böyle bir planlama, gittikçe büyüyen sorunları beraberinde getirmiş, memleketimizin geleceğini de tehdit eder duruma gelmişti. 2000’lere kadar nasıl ki ülkemizdeki diğer şehirler yanlış kentleşmenin neden olduğu sıkıntıları yaşamışsa, Trabzonumuz da aynı sıkıntıları yaşamıştı. AK Parti hükümetleri ile birlikte; bu konuda ülke çapında planlı bir şehirleşme ve şehirlileşme politikasının takip edilmesinin yanı sıra yönlendirme ve denetimde gerekli düzenlemeler yapıldı. Bu sayede, rasyonel şehircilik politikalarının ülkemizin her yanına ulaşması sağlandı. Biz biliyor ve inanıyoruz ki Trabzon; uluslararası çekim merkezi ve bölgenin üssü olmalıdır.” ifadelerini kullandı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.