Bakan Avcı: ‘parti Mitinglerine Öğrenci Taşınıyor’ İddialarını Araştırdık

Bakan Avcı: ‘parti Mitinglerine Öğrenci Taşınıyor’ İddialarını Araştırdık

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, parti mitinglerine öğrenci taşındığı yönündeki iddiaları araştırdıklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, parti mitinglerine öğrenci taşındığı yönündeki iddiaları araştırdıklarını söyledi. Bakan Avcı, AK Parti ve diğer partinin mitinglerine öğrenci taşındığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

    Öğretmenevi’nde düzenlenen ‘İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Töreni’ne Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da katıldı. Bakan Avcı tören öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

    Berkin Elvan’ın ölümüyle ilgili sorulara cevap veren Avcı, “Ben özellikle, ailesine, sevdiklerine ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Sabırlar niyaz ediyorum. Allah rahmet eylesin. Acının üzerinden başka şeyler türetmeye çalışmak doğru değil.” ifadelerini kullandı.

    Ergenekon tahliyeleri ile ilgili soruya cevap vermek istemeyen Bakan Avcı, “Milli Eğitim Bakanı’nı ilgilendiren yerlerden sorarsanız daha kolay cevap veririm. Bana çalışmadığım yerlerden soru sormayın. O konularda ilgili bakanlık dışında açıklama yapmam da şık olmaz.” dedi.

    Gezi olayları sırasında yaptığı bir değerlendirmenin kendisine hatırlatılması üzerine Bakan Avcı şunları söyledi: “Gezi olayları sırasında yaptığım yorumun arkasını kullanmadınız medya olarak. Arkasında da şunu söylemiştim: ‘Toz duman dağıldığı zaman kimin kimlerle yan yana geldiğini görünce şaşırabilirler’ Koltuğunun altında Orhan Pamuk okuyan gençler yanlarında beyaz bereli çocukları gördükleri zaman toz duman dağıldığında şaşırmasınlar demiştim. O tarafı kullanılmadı. Bugün de aynı şeyi söylüyorum. Toz duman içinde kimin kiminle durduğu kimin kiminle iş tuttuğu toz duman dağıldıktan sonra tarafları şaşırtabilir.”

    ÖĞRENCİLERİN PARTİ MİTİNGLERİNE TAŞINDIĞI İDDİALARI

    Öğrencilerin okul saatlerinde mitinge taşındığı iddialarını da araştırdıklarını belirten Bakan Avcı, “Onları araştırdık doğru değil. Sadece AK Parti mitingine değil, diğer partilerin mitinglerine de katılımlarda öğrenci nakli söz konusu mu, diye araştırdık öyle sistematik bir düzenleme yok.” diye konuştu.

    Dershane düzenlemesiyle ilgili Cumhurbaşkanı ile görüştüğünü dile getiren Avcı, “Neyi niçin yaptığımızı nasıl yaptığımızı Sayın Cumhurbaşkanı’na arz ettim. Kendisinin de soruları oldu. Onları cevaplandırdım. Böylece inşallah değerlendirmesine katkıda bulunmuş oldum.” dedi.

    CHP’nin düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi’ne götüreceği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Bakan Avcı, “Bunu Meclis’te de söylediler. Bu konuda usül tartışması açıldı. Meclis’te görüşülemeyeceğini de iddia ettiler. Herhangi bir endişem yok. Muhalefet partisi olarak kendilerince doğru olanı yaptı.” şeklinde konuştu.

    Bakan Avcı soruları yanıtladıktan sonra törene katıldı. İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konusundaki düşüncelerini anlatan Bakan Avcı, burada yaptığı konuşmasını Akif’in duası ile bitirdi. Konuşmaların ardından öğrenciler gösteri yaptı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.