Bakan: Artık vizesiz girebileceğiz

Bakan: Artık vizesiz girebileceğiz

Volkan Bozkır, Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz girebileceğini belirtti.

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "İnşallah içinde bulunduğumuz yılda, vizenin kalkması suretiyle Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz girebileceği ve 36 yıl sonra ilk defa karşılaşacağı bir durum ortaya çıkacak" dedi. Bakan Bozkır, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Türkiye'nin AB'ye Üyelik Süreci Sivil Toplumla Diyalog Toplantısı'nda konuştu. 2016 yılı içinde vizenin ortadan kalkacağını dile getiren Bozkır, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Gerçekten 1980 askeri darbesinin ülkemize bıraktığı yadigarlardan biri, vizedir. Vize başvurusu yapan tüm kardeşlerimiz bilirler ki o beklenen kuyruklar, toplanma mecburiyetinde olan belgeler, vize verilecek mi, verilmeyecek mi heyecanları. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hiçbir zaman hak etmediği, bugünün tablosuna uymayan bir durumdur. İnşallah içinde bulunduğumuz yılda vizenin kalkması suretiyle Türk vatandaşlarının Schengen bölgesine vizesiz girebileceği ve 36 yıl sonra ilk defa karşılaşacağı bir durum ortaya çıkacak."
AB müzakere sürecinde 17'nci faslın geçen aralık ayında açıldığını anımsatan Bozkır, Türkiye'nin AB zirvelerine tekrar davet edildiğini vurguladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.