Bahçeli:kardeş Kavgası İçin Oynanan Oyunlar, Kurulan Tuzaklar Tutmayacak(2)

Bahçeli:kardeş Kavgası İçin Oynanan Oyunlar, Kurulan Tuzaklar Tutmayacak(2)

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin Esenyurt ilçe seçim koordinasyon merkezine yapılan saldırı ile ilgili olarak, "Şüphesiz ki, Türkiye’nin kardeş kavgasının içine çekilmesi için oynanan oyunlar, yazılan bayat se.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün partisinin Esenyurt ilçe seçim koordinasyon merkezine yapılan saldırı ile ilgili olarak, "Şüphesiz ki, Türkiye’nin kardeş kavgasının içine çekilmesi için oynanan oyunlar, yazılan bayat senaryolar, kurulan tuzaklar elbette tutmayacak, elbette başarılı olamayacaktır. Geçmişin tekrarını projelendiren mihraklar aradıkları, gözledikleri ve amaçladıkları bölünmüş, birbirine düşmüş, birbirinin boğazına sarılmış bir Türkiye manzarasını kesinlikle göremeyeceklerdir." dedi.

Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, dün İstanbul Esenyurt MHP İlçe Seçim Koordinasyon Merkezi’ne yapılan saldırıya tepki gösterdi. Bahçeli, AKP-PKK oyununu bozmak, suçlulardan hesap sormak için sabrımızı nimet gibi görüp, metanetimizi ihsan gibi değerlendirip zorluklara hukuk sınırlarından taşmadan karşı koyacağız. Nitekim Milliyetçi-Ülkücü Hareket sağduyunun çizgisinden ayrılmayacaktır. Şüphesiz ki, Türkiye’nin kardeş kavgasının içine çekilmesi için oynanan oyunlar, yazılan bayat senaryolar, kurulan tuzaklar elbette tutmayacak, elbette başarılı olamayacaktır.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni meşru zeminlerden uzaklaştırmaya, sonu olmayan mecralara itmeye kimse tevessül etmemeli, bunu aklından dahi geçirmemelidir. Şehitlerini omuzlayarak, gazilerini kucaklayarak, milletine sevdalanarak 45 yılı deviren bu kutlu hareket mücadelesini sokaklarda değil, iktidar yolunda sürdürecektir.” diye konuştu.

"GEÇMİŞİN TEKRARINI PROJELENDİREN MİHRAKLAR AMAÇLADIKLARI TÜRKİYE MANZARASINI GÖREMEYECEKLER"

Ülkenin geçmişte yaşanılan ağır buhranlardan, aşırı siyasal kilitlenmelerden ve oluk oluk akan gözyaşlarından yeterince çektiğini, yeterince ders çıkardığının altını çizen Bahçeli, şunları kaydetti: “Geçmişin tekrarını projelendiren mihraklar aradıkları, gözledikleri ve amaçladıkları bölünmüş, birbirine düşmüş, birbirinin boğazına sarılmış bir Türkiye manzarasını kesinlikle göremeyeceklerdir. Milliyetçi Hareket Partisi bu konuda kararlıdır.

Başta Başbakan ve hükümeti olmak üzere, partimiz ve aziz dava arkadaşlarımız üzerinde sinsi plan yapan tüm çevrelere tarihe not düşecek şu hatırlatmaları yapmayı görev addediyorum: Biz ihtiyaç doğarsa; millet ve memleket uğruna ne can vermekten, ne bedel ödemekten korkmayız, çekinmeyiz, kenara çekilmeyiz.

Fakat hiç kimse, hiçbir odak, hiçbir kesim, hiçbir provokatör sabrımızı sınamaya, dayanıklılığımızı test etmeye kalkışmamalıdır.
Biz ki idam sehpalarını yıkarak, düşmanlıkları yenerek, eziyetleri, mahrumiyetleri, mahkûmiyetleri ülkülerimizin aleviyle yakarak bugünlere geldik. Bulunduğumuz noktadan geriye dönüş yoktur, olmayacaktır.

Kimseye diyet borcumuz, mahcubiyet duyacağımız ve sürekli önümüze çıkarılacak tavizimiz de hamd olsun olmamıştır. Türk milletine hizmet asıl gayemiz, Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek ve hak ettiği noktalara yükseltmek öncelikli isteğimizdir. Şehit versek de bu yoldan caymayacağız. Saldırılarla kuşatılsak da hak ve hakikat yolundan çıkmayacağız.”

"KATİLLERİ YAKALAMAK İÇİN BAŞBAKAN'IN ÇOK AZ SÜRESİ VAR"

Esenyurt’ta Ülkücü kanı döken katilleri yakalamak için Başbakan Erdoğan ve hükümetinin çok az süresinin olduğunu belirten Bahçeli, MHP’nin bu kapsamdaki her adım ve niyeti çok yakından takip edeceğini ifade etti. Dava arkadaşlarının kanlarının asla yerde kalmayacağını kaydeden Bahçeli, cinayet faillerinin, yardım ve yataklık yapanlarının cezalandırılması kesinlikle tavsamayacak ve savsaklanamayacağını bildirdi. Başbakan’ın bu konuda tarihi bir sorumluluğun tarafı olduğunu vurgulayan Bahçeli, “Bu duygu ve düşüncelerle, aziz dava arkadaşım Yusufiyeli Cengizimize Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

Saldırıdan yaralı kurtulan değerli dava arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Merhum şehidimizin en başta ailesi olmak üzere, hepimizin başı sağ olsun. Ruhu şad, mekânı cennet olsun.” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.