Bahçeli’den Erdoğan'a: Sen Nasıl Cumhurbaşkanı Olacaksın?

Bahçeli’den Erdoğan'a: Sen Nasıl Cumhurbaşkanı Olacaksın?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin her zaman “sorunlu, sancılı, muhtıralı ve darbeli” geçtiğine dikkat çekti. Bahçeli, “Açıkçası Türkiye’nin istikrarını bozmuştur, ekonomisini sıkıntıya koymuştur....

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçiminin her zaman “sorunlu, sancılı, muhtıralı ve darbeli” geçtiğine dikkat çekti. Bahçeli, “Açıkçası Türkiye’nin istikrarını bozmuştur, ekonomisini sıkıntıya koymuştur. Aynı zamanda da cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden meşruiyet tartışmasına sebebiyet vermiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek amacıyla partisinin Yüreğir Serinevler Spor Salonu’nda düzenlediği toplantıda konuşan MHP lideri Bahçeli,1980 ihtilali öncesinde yapılan cumhurbaşkanlığı seçimini örnek olarak anlattı. Bahçeli, şöyle devam etti: “1980 ihtilali öncesinde cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacaktı. Mecliste bulunan siyasi partilerden ana muhalefet ve iktidar partisi birer aday çıkarmak suretiyle cumhurbaşkanlığı seçimlerini bir inada ve inatlı bir yarışa sokmuşlardı. Tam 5 ay 17 gün sürdü. Bir başka deyişle 114 tur yapıldı. Ama netice itibariyle cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Ve milletimiz 12 Eylül ara rejimiyle karşı karşıya kaldı.12 Eylül ara rejimi zulümdür, acıdır, işkencedir, mağduriyettir, mahkûmiyettir. Bunun toplumda yaşamayanda kalmamıştır. Böyle bir ara rejimde meclis fesih edildi. Siyasi partiler kapatıldı. Siyasi partilerin genel başkanları, milletvekilleri, bakanları, il ilçe teşkilatları, merkez yönetim kurulu üyeleri siyasi yasak kapsamına alındı. Türkiye demokrasi tıkandı, askıya alındı. Bu süreç içerisinde zulme dayalı bir yönetim oldu. Bunu hep beraber yaşadık. Cenabı Allah bundan sonra yaşatmasın.”

'BAL KAYMAKLA MAHKUMLUK YAŞAMIŞ'

AK Parti’ye oy veren vatandaşların da sözlerini dikkate almasını ve düşünmesini isteyen Bahçeli, “Şimdi iktidardasın. Atan, tutan, yalan, dolan; medyaya hükmeden, emniyetti budayan, siyasi kuvvetleri ayrıştıran; etkin temelli ülkeyi bölen, mezhep temelli çatışmaya ülkeyi sürükleyen Recep Tayyip Erdoğan’nın bu rüzgârına kapılmayın. O 4.5 ay Pınarhisar’da kalmış, bal kaymakla orada mahkûmluk yaşamış; tabi onu öne çıkartıyor da idamlardan, müebbetlerden, 24, 12 yıllardan hiç bahsetmiyor. Şimdi kalkmış Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olacağım diyerek, bu milleti tüm değerlerini ortadan kaldırmaya, milli ve manevi değerlerimizi tahrip etmeye, milletimizin sosyal dokusunu parçalamaya, 'her şey benim içindir' diyerek, medyayı kullanıyor, devletin imkanlarını kullanıyor ve Başbakan olarak seçime giriyor. Yasayı çıkartan kendisi. Öngörülü olsaydı bugünleri görmesi lazımdı. Ama yasadaki boşlukların kendisini tilkice yaklaşmasıyla işine geleceğini düşündüğü içindir ki; bu yasadan yararlanmak istemiştir.” diye konuştu.

'DEVLETİN TÜM İMKANLARINI LEHİNE KULLANMAYA BAŞLAMIŞTIR'

Erdoğan’nın Başbakan olarak cumhurbaşkanı adayı olmasına sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Bahçeli, şunları söyledi: “Devletin tüm imkanların kendi lehine kullanmaya başlamıştır. Temel atma, tesisleri açma törenleri, uçaklar, helikopterler; devletin diğer kurumları, valiler, kaymakamlar; ilkokullara kadar iniyorlar…Utanmazsa çocukları yaz tatilinden alıkoyup ‘Başbakan geliyor’ diyerek, meydanlara toplayacaklar. Bunu yaparken bir adaletsizliğe mühür vuruyor. Ve hala ayırımcılık yapıyor, yalanı, dolanı söylüyor, iftiralar ediyor .Şimdi bu iftiralardan birini söylüyorum size. Diyor ki, ‘Ekmeleddin İhsanoğlu bey bir proje adaydır; saksıdır, vazodur, bilmem nedir? Her türlü edepsizce ifadeyi kullanmaktan kaçınmıyor. Fakat son günlerde diyor ki, ‘O Kahire’de doğmuştur. Memleket evladı sayılmaz’ diyor. Öbürüne diyor ki ‘Sen Zazasın’ diyor. CHP’nin Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu beye ‘Alevisin’ diyor. ‘Bende suniyim’ diyor. Şimdi Zaza, Alevi, Sunni dediğiniz vakit Ortadoğu’da; özellikle Suriye’de, Irak’da çatışmanın, Müslümanların birbirinin boğazını kesmesinin, acımasızca bir çok ölüm olaylarını sebebi mezhep çatışması, etnik temelli kışkırtma ve suni yönetim olarak da orada IŞİD aracılığı ile bir üçe bölünmüş bir Irak’ın ortak kademesinde Irak Şii İslam devletleriyle beraber yeni bir yapının oluşmasına fırsat tanımaktır. Şimdi Adanalılar sizlere sesleniyorum: Hangi partiden olursak olalım; hangi partiye oy vermiş olursak olalım; bunlar ülkenin yönetiminde inandığınız partileri iktidar yapmak için sizin her türlü gayreti göstermeniz en temel hakkınızdır. Ama devlet başkanlığını mezhep temelli ayırırsanız, etnik temelli kışkırtırsanız ve farklı farklı davranışlara doğru götürürseniz Türkiye’nin çatışması, bölünmesi kaçınılmazdır. Şimdi Türkiye’yi etnik temelli 36’ya böldün mü? O yetmedi Türk, Alevi, Suni diye ayrım yapmaya başladın mı? Bunu kışkırtın mı? Şimdi doğum yerine göre neyi ayırıyorsun sen? Kahire’de doğdu diye o (Ekmeleddin İhsanoğlu) memleket evladı nasıl sayılamaz? Soruyum sizlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Selanik’te doğmuştur. Kalkıp şimdi Mustafa Kemal Atatürk’e sen bu memleketin evladı değilsin, diyebilir misiniz? İşte Recep Tayyip Erdoğan’da yürek yok. Cumhuriyete karşı kazanımlarını hazmedemiyor. Cesareti olmadığı için dil uzatamıyor.”

'SEN ÜLKÜCÜNÜN KARDAŞI OLAMAZSIN'

Başbakanın yeri geldiğinden ülkücülerden oy istediğini anlatan Bahçeli, “Şimdi Adana’dan sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan sen ülkücünün kardaşı olamazsın. Arada sırada mektup okumakla, üç beş kişiye iş buluyorum aldatmacasıyla ülkücü kardaşlığından vazgeç. Sen kendinden başka; kardeşinde yok zaten. Şimdi kalkmış faşist, katil diyor, her türlü suçlamayı yapıyor. Seçim dönemi geldi mi bir ülkücü kardaşlık sevdası tutuyor. MHP Adana’da 8-9 Şubat 1969’da yapılan büyük bir kurultayla kurulmuştur. MHP kurucu genel başkanı Türk-İslam dünyasının lideri merhum Alparslan Türkeş’tir. Haydi kalk yüreğin varsa Adana’ya bir kez daha gel. Alparslan Türkeş Lekoşa’da doğdu, ‘bu memleketin evladı sayılamaz’ de bakayım ne olur.” şeklinde konuştu.

'ETNİK TEMELİN KARIŞIK, KAYNAĞIN BULAŞIK'

Erdoğan için, “Senin etnik temelin karışık, kaynağın da bulaşık” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Şimdi soruyorum; 17-25 Aralık’taki rüşvet ve yolsuzluklarla 1 milyar doları evinde saklayarak, oğluyla sıfırlatmaya çalışanla, 4 bakanının kovuşturması yapılırken ve Türkiye’de her şeyin sorumlu haline kendisi gelmişken bir de biraz evvel söylediğim edepsizliklerle, utanmazlıklarla, iftiralarla, yolsuz, rüşvetle, ayakkabı kutularıyla, havuzlardaki dolar, Euro’yla sen nasıl cumhurbaşkanı olacaksın?” açıklamasını yaptı. Bahçeli, Adana’daki programında partisinin Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü makamında ziyaret etti. Sözlü, günün anısına Bahçeli’ye çeşitli hediyeler takdim etti. Bahçeli, ayrıca belediyede fotoğraf sergisini gezdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.