Bahçeli'den Erdoğan'a: Etnik Temelin Karışık, Kaynağın Da Bulaşık

Bahçeli'den Erdoğan'a: Etnik Temelin Karışık, Kaynağın Da Bulaşık

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Senin etnik temelin karışık, kaynağın da bulaşık, senden cumhurbaşkanı olmaz, olamaz." diyerek, sert sözlerle eleştirdi....

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, "Senin etnik temelin karışık, kaynağın da bulaşık, senden cumhurbaşkanı olmaz, olamaz." diyerek, sert sözlerle eleştirdi.

Bahçeli, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi Mersin'e gelerek önce Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ı ziyaret etti. Daha sonra Kongre ve Sergi Sarayında partililere hitap eden Bahçeli, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday gösterme nedenlerini anlattı. Son seçimde partilerinin aldığı yüzde 17.76 oyun kendilerinin gösterdiği adayın kazanmasını mümkün kılmadığını hatırlatan Bahçeli, "Gerçekçi olmak lazım. Gidin eve, elinize bir kağıt kalem alın, hesap edin. Buralara dikkat edin. Bizim yüzde 17.76 birinci turda en fazla oy alan iki partinin içerisinde bulunmadığı takdirde alayınıza gelenler olur. Emmimoğlu nasılsın işte seçime girdiniz, iyi de oy aldınız ama ilk 2 partinin içerisinde değilsiniz, bu Recep Ağa'nın bizimle olan münasebetleri var, orada ak kurtlar var, şunlar var, bunlar var, gelin bir başkasına oy vermeyin bize oy verin dediği takdirde çukurdaki Recep Tayyip Erdoğan'ı yavaş yavaş çıkartma imkanı doğmaz mı? Bu oyuna MHP nasıl düşer?" diye konuştu.

Partililere, Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olur mu? diye soran Bahçeli, "Andı ortadan kaldıran, TC'yi silen, 17-25 ile yolsuzluğun içine batan, Bilal Oğlan'ı zengin eden, ayakkabı kutularının değeri artan bir ortamda, etnik temelli bölücülüğü körükleyen, mezhep temelli ayrımcılığı yapan, saysam sabaha kadar, Recep'ten aday olmaz sözünü kuvvetlendiren 50 tane şey var. şimdi Mersinlilere soruyorum; Recep Tayyip Erdoğan'dan cumhurbaşkanı olur mu? Peki, aynı kanaatteyiz. Çünkü aynı davanın insanlarıyız. Biz de diyoruz ki Recep, senden cumhurbaşkanı olmaz, olmamalıdır diyoruz." ifadesini kullandı.

"ATATÜRK DE SELANİK DOĞUMLU"

Türk siyasi hayatında 46. yılında bulunan MHP'nin zekası, kabiliyeti, tecrübesi, kararlılığı ve muhtelif oyunları bozma sezgisinin bir çözüm ürettiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle devam etti: "Nedir o çözüm, bir aday üzerinde toplumun önemli bir kesimini kucaklatabilecek bir çatı, arkasından da ortak bir akılla ortak bir aday. Şimdi bu var. Kim bu Ekmeleddin İhsanoğlu Beyefendi. Şimdi Recep Tayyip Erdoğan sıkışmış, her türlü yalanı dolanı söylüyor. iftiraları yapıyor. Neymiş efendim Ekmeleddin Bey Kahire'de doğmuş. Memleketin evladı sayılmazmış. Burada kara propaganda yapıyor. Bu aklı ona kim veriyorsa onu yere çakmak için veriyor demek ki. Eğer cesaretin var, bir bildiğin var ve bunun için bunu söylüyorsan bunu açıkça söyle. Deki ben Cumhuriyet'in bütün değerlerine karşı bir adamım. Cumhuriyet'i kurandan tutun Cumhuriyet'in kazanımlarının alayına da karşıyım. Evet Cumhuriyet'i kuran ise Selanik doğumlu Mustafa Kemal Atatürk'tür. Ona karşı olduğuna yüreği yok söylemeye. Dolambaçlı söylüyor. Arkasından da son günlerde babam söyledi, biz de Türkmüşüz diyor. Al birini vur öbürüne."

"Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde dünyaya gelen, Kıbrıs'a giden güzide bir vatan evladının mensubu olan ve orada doğan Alparslan Türkeş Lefkoşe'de doğdu diye memleket evladı sayılır mı sayılmaz mı?" diye soran Bahçeli, "Nereden nereye vurmaya çalışıyor. Ve şimdi de kalkmış dün kolkola gezmişler, Oslo'dan bilmem nereye kadar, Kandil'e kadar gidip gelenler, bu arada İmralı'yı da da tatil köyü yapanlar şimdi kalkmış diyor ki sen Zaza'sın diyor. CHP'nin genel başkanına sen Alevisin diyor. Kendisine de ben Sünni'yim diyor. Yani şu tablo, aynen şu an Suriye ve Irak'ta kardeş kardeşi boğan bir tablodur. Şu hataya bakın. Böyle şey olabilir mi. Bunu kabul etmek mümkün mü. Şimdi buradan söylüyorum Sayın Recep Tayyip Erdoğan, senin etnik temelin karışık. Kaynağın da bulaşık. Hal böyle olunca senden cumhurbaşkanı olmaz, olamaz. öyleyse pazar günü sandığa gideceğiz. Orada Ekmeleddin Bey'i artık tanıyorsunuz. Resmi de var. Onu görüp mührü oraya vuracaksınız." şeklinde konuştu.

Oy pusulasında, Recep Tayyip Erdoğan'ın da resminin bulunduğunu hatırlatan Bahçeli, "Haddizatında bu resim hikayesi de yanlış. Amerikan kovboy filmlerinden özenmişler. Vanted diye yazıyor ya altında, böyle rezalet olabilir mi? Bu Recep Tayyip Erdoğan için geçerli de Ekmeleddin Bey için geçersiz bir sözdür. Hal böyle olunca pazar günü sandığa gidecek miyiz. Gitmeyeniniz var ise onu sırtınıza alıp götürecek misiniz. Mührü elinize alıp sevgi için, dirlik için, birlik için Ekmel Bey diyecek miyiz. Kahire'de de doğsa başka yerde de doğsa, Türk oğlu Türk olan Ekmel Bey'i cumhurbaşkanı yapacak mısınız?"

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.