Bahçeli: Kenetlenmeli Kötü, Fitne Ve Şer Niyete Müsamaha Göstermemeliyiz

Bahçeli: Kenetlenmeli Kötü, Fitne Ve Şer Niyete Müsamaha Göstermemeliyiz

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı için kutlama mesajı yayımladı. Bu bayramda terör örgütlerinin yapmış olduğu eylemlerin ve katliamların İslam’ın nurlu mesaj ve tebliğiyle çeliştiğine, çok açık...

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kurban Bayramı için kutlama mesajı yayımladı. Bu bayramda terör örgütlerinin yapmış olduğu eylemlerin ve katliamların İslam’ın nurlu mesaj ve tebliğiyle çeliştiğine, çok açık şekilde ters düştüğüne dikkat çeken Bahçeli, “Milletçe sımsıkı kenetlenmeli ve aramıza girme emeli taşıyan, kardeşliğimiz baltalama hedefi güden hiçbir kötü, fitne ve şer niyete müsamaha göstermemeliyiz.” diye görüş bildirdi.

“Kurban Bayramı Cenab-ı Mevla’ya manen yaklaşmanın, kalben yakınlaşmanın eşsiz ve mübarek bir imkanıdır.” ifadeleriyle mesajına başlayan Bahçeli, kurban ibadetiyle birlikte, gönüllerdeki katılıkların yumuşayacağı, vicdanlardaki engellerin kalkacağı ve kardeşler üzerindeki kara bulutlar biraz daha dağılacağını kaydetti. MHP lideri Bahçeli, toplum olarak buna ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bahçeli, “İnanıyorum ki, Allah rızası için kesilen kurbanlar birliğimizi ve beraberliğimizi güçlendirecek, arş-ı alaya yükselen dua ve niyazlar huzur ve selamet arayışımızın manevi mükâfatı olacaktır.” açıklamasında bulundu.

Bu Kurban Bayramı’nı da elem ve acı verici olaylarla karşıladıklarını bildiren Bahçeli, İslam toplumlarının kaosun, karmaşanın ve kargaşanın göbeğinde olduğuna dikkat çekti. Bahçeli mesajına şöyle devam etti: “Komşu coğrafyaları baştan ayağa hâkimiyeti altına alan istikrasızlık ateşi İslam’ın nurlu mesaj ve tebliğiyle çelişmekte, çok açık şekilde ters düşmektedir. Maalesef İslam toplumları kahredici bir sessizlik ve tepkisizlikle küresel operasyonlara boyun eğmektedir. Kan, ölüm ve şiddet Türk-İslam dünyasına saltanat kurmuştur. Bu bayramda, Kerküklü çocuklar yine umutsuz; Tuzhurmatulu, Telaferli, Musullu yavrular yine perişandır. Halepli kadınlar mazlum, Rakka’lı bebekler muhtaç, Bağdatlı yetimler sefil, Şamlı yaşlılar çaresiz, Ayn el-Arap’lı körpeler gözyaşı içindedir. Güney sınırlarımızın hemen dibinde kurulan vahşet ve dehşet çarkı insanlığı öğütmekte, vicdani ve İslami değerlerimizi ezmektedir.”

Terör örgütlerinin bu bayramı herkese zehir ettiğini ve akan masum kanları, evini terk eden insanların dramının yüreklere ateş düşürdüğünü belirten Bahçeli, “Ortadoğu’da ortak akıl kaybolmuş, adil ve kapsayıcı barış özlemi bir kez daha kaybetmiş, nefret açık ara öne geçmiştir. Bugünlerde ahlak, merhamet ve hoşgörü zalimlerin elinde kurban edilmiştir. İslam coğrafyasını çepeçevre kuşatan, insanlığın hiçbir miras ve kazanımıyla bağdaşmayan iğrenç saldırılar, kurgulanmış bayat senaryolar Türkiye’yi de yüksek riskli bir duruma sokmuştur. Milletçe sımsıkı kenetlenmenin ve aramıza girme emeli taşıyan, kardeşliğimiz baltalama hedefi güden hiçbir kötü, fitne ve şer niyete müsamaha göstermemeliyiz.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.