Bahçeli: Işid'in Kaynağı Araştırılmadan Yapılacak Operasyon Cehenneme Çevirir

Bahçeli: Işid'in Kaynağı Araştırılmadan Yapılacak Operasyon Cehenneme Çevirir

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tezkereye destek vermelerinin AK Parti’nin politikalarına destek anlamına gelmediğini belirtti. IŞİD’i doğuran ve besleyen kaynakların, bölgedeki küresel senaryoları kavramadan...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tezkereye destek vermelerinin AK Parti’nin politikalarına destek anlamına gelmediğini belirtti. IŞİD’i doğuran ve besleyen kaynakların, bölgedeki küresel senaryoları kavramadan yapılacak operasyonun bölgeyi cehenneme çevireceğini söyledi.

Devlet Bahçeli, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda partililerle bayramlaştı. MHP İstanbul İl Başkanlığı’nın ev sahipliğindeki programda konuşan Bahçeli, Türkiye sınırındaki gelişmelere ve tezkereye değindi. IŞİD’in Irak ve Suriye’de geniş bir alanı ele geçirdiğini ve kan döktüğünü belirten Bahçeli, “Mazisi çok eski olmayan bu örgütün bir yıllık zaman zarfında bu kadar büyük bir kuvvete ulaşması elbette ayrı bir incelemenin konusudur. Evvela şunu ifade edeyim ki; IŞİD’i doğuran besleyen ve teşvik eden sebepler zinciri doğru ve detaylı analiz edilmeden atılacak her adım boşlukta kalacaktır. Bu itibarla IŞİD ve benzeri örgütlerin kaynak ve zemini kurutulmadan militan ve lojistik kanalları kesilmeden bu terör yuvalarına karşı yapılan ve yapılması düşünülen her saldırı ters tepecektir. Hatta hava harekatı destekli kara operasyonu bölgenin sosyolojik, kültürel ve siyasal yapısını tümden bozabilecek, Ortadoğu’yu cehenneme çevirecektir.” dedi.

'ERDOĞAN İKİLİ OYNUYOR'

Bahçeli, BOB’u anlamadan, küresel senaryoları kavramadan, bölgesel çıkar kavgalarının seyrini tahlil etmeden IŞİD’İ bitirme çabalarının akla ve gerçege aykırı olduğu uyarısında bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın “Bizim için IŞİD neyse PKK da odur” ifadesini hatırlatan Bahçeli, “İlk bakışta bu açıklama oldukça isabetlidir. Fakat Erdoğan ikili oynamaktadır. Bir dediği diğerini tutmamaktadır. Çünkü inandırıcılığı kalmamıştır. Erdoğan, IŞİD ile PKK’yı aynı kefeye koyarken el altından PYD’ye destek sağlaması kapatılamayacak bir çekişkidir.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, “PKK’nın, terör örgütü olduğunu kabullenen Erdoğan, yıllardır devam eden rezil pazarlıkları, sözde çözüm ve barış ihanetini nasıl izah edecektir? PKK ‘çözüm süreci bitmiştir’ sözleriyle savaş tehditlerini sıralarken, hala çözüm kurulu oluşturmak, sürecin milli proje olduğunu iddia etmek hangi aklın ürünüdür?” diye sordu. Bahçeli, hükümetin köşeye sıkıştığını iddia ederek can havliyle çıkış aradığını savundu.

Türkiye için IŞİD ve PKK-PYD’nin öncelikli tehdit olduğunu belirten Bahçeli, “Bu katil örgütler arasında kategorik bir ayrım yapmak akılsızlık olduğu kadar millete düşmanlıktır. Türkiye terör örgütlerinden birini diğerine tercih edemeyecektir. İyi ve kötü terör tasnifi insanlığın evrensel değerlerinin inkarıdır.” dedi.

'TEZKEREYE DESTEK, AKP'YE DESTEK DEĞİLDİR'

TBMM’de kabul edilen tezkereye gönül huzuruyla destek verdiklerini ve Türk milletinden yana tercih kullandıklarını ifade eden Bahçeli, “Bu Tezkere kararımız AKP’ye verilmiş bir destek değildir. Tezkere’ye evet dememizdeki gaye, Süleyman Şah Saygı Karakolu’ndaki Mehmetçiklerimizin yalnız bırakılmamasıdır.” şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Bahçeli, “Bizim milliyetçiliğimizi eleştirmeye kalkan CHP liderine tavsiyem, mahcup olacağı, yüzü kızaracağı, altından kalkamayacağı konulara çok fazla girmemesidir. CHP lideri, milliyetçiliğimizle ilgili polemik yapacağına, bölücülerin talep ve dayatmalarına nasıl alkış tuttuğunu, Atatürk’ün partisini PKK’nın hizasına nasıl düşürdüğünü tez elden açıklamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Bahçeli, IŞİD ve PKK-PYD hesabına savaşmak amacıyla sınır ötesine geçenlerin bir daha Türkiye’ye alınmaması gerektiğini kaydetti. Bahçeli, “Sözde Kobani için gidenler manen vatandan kaydını sildiren, sildirmesi gereken yersiz yurtsuzlardır. Başka ülkelerin toprakları uğruna mücadele etme tercihinde bulunan şiddet yanlılarına Türk vatanında artık yer yoktur.” dedi.

Konuşmaların ardından Bahçeli, partililerle tokalaşarak bayramlaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.