Bahçeli IŞİD üzerinden AK Parti'yi vurdu

Bahçeli IŞİD üzerinden AK Parti'yi vurdu

Köşk adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu'nun açıklanmasından sonra Devlet Bahçeli'nin ilk grup toplantısında ne diyeceği merak konusuydu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu.

Irak'taki Türkmenlerle ilgili olarak konuşan Bahçeli "Başbakan çok önem arz eden önerilerimizi dikkate alır ve yaparsa alkışlar ve iftihar ederiz. Yoksa tertemiz eller bu dünyada ve mahşerde Başbakan’ın yakasına yapışacaktır." ifadelerini kullandı. 

Konuşmasına IŞİD'i eleştirerek başlayan Bahçeli, IŞİD'i BOP'un taşeronu olarak tanımladı. AK Parti'nin düne kadar biberonla beslediği IŞİD, ayakları üzerinde durunca sahibine dirsek vurdu, yorumunda bulunan Bahçeli, IŞİD'i besleyip palazlayan yerel ve küresel odaklar Ortadoğu'nun ölüm coğrafyasına dönmesine yol açtı, açıklamasında bulundu. 

Musul'daki Türkiye Başkonsolosluğu'na yapılan IŞİD baskınına da değinen Bahçeli, olay esnasında çatışma yaşanmamasının manidar olduğunu söyledi. 

Bahçeli, Başbakan, IŞİD'e 'terörist' diyemedi çünkü IŞİD'e gönül borcu ve hoşgörülü ilgisi vardır. 

İşte Bahçeli'nin konuşmasından satır başları: 

-Şu anda elinde IŞİD'in elinde bulunan Türkler'i kurtarmak AK Parti'nin siyasi namus ve şeref borcudur. 

-Güçlü bir devlet, kararlı ve milli bir hükümet eli silahlı teröristten insaf beklemez. Ortadoğu'da aman dilemekle, ricayla bir yere varılamaz. IŞİD karşısında AK Parti'nin acizliği fıtratındadır. Recep Tayyip Erdoğan, teröristi bağrına basmaktadır. Yaşamadığımız rezalet, karşılaşmadığımız musibet kalmadı. 

-Başbakan ve hükümeti bizimle dalga mı geçiyor, vatandaşlarımız bal gibi rehin alınmıştır. Hükümetin Ortadoğu politikası çöktü, Dışişleri Bakanı'nın temelsiz atışları hükümeti mahçup etti. 

-Hedefimiz Türkiye'nin etrafında bir barış rüzgarı estirmektir. Hükümette ahlak ve fazilet kalmadı, Başbakan nefsine teslim oldu. Ortadoğu'ya mezhepsel bölünmeler telafisi olmayan kayıplara davetiye çıkarıyor. 

"IŞİD İBLİS UĞRAŞIDIR"

-IŞİD sadece maşadır, iblis uğraşıdır, Irak'ın üçe bölünmesinin planları yapılmaktadır.  Kurulacak peşmerge devletinin Türkiye'yi de kapsayacak bir ayaklanma riski göz ardı edilmemelidir. Soydaşlarımız peşmerge ile IŞİD arasında sıkışmıştır. 

-IŞİD, Survivor yarışması düzenledi de biz mi kaçırdık. Ben bilmem eşim bilir, Bugün ne pişirsem, gelinler kaynanalar türünden programlar tertip etti de biz mi anlamadık. Bunun için katılım artsın diye insan kaçırıldı da biz mi bilemedik.

-Türkmenlerin bu yaşadıklarının yarısı Filistin'de olsa Başbakan şimdiye kadar kıyameti koparmıştı. 

BAHÇELİ: BAŞBAKAN ERDOĞAN'I ALKIŞLARIZ

-Bugünkü ortamda Irak Türkmenleri büyük bir tehditle yüz yüzedir. Irak Türkmenleri çaresiz, savunmasızdır. Irak Türkmenleri bizi asıl öldüren düşman kurşunu değil Türklerin sukutudur demektedir.

-Son olaylar göstermiştir ki Türkmenler soykırıma uğramıştır.Türkmenler Türkiye için namus meseledir. Recep Tayyip Erdoğan bunu böyle anlamaya mecburdur. Başbakan Irak'taki Türkmenler rabia işareti yapmıyor diye mi harekete geçmemektedir?

-Türk askeri bugünler için vardır. Türk milleti her şartta kollarını açacaktır. Başbakan çok önem arz eden önerilerimizi dikkate alır ve yaparsa alkışlar ve iftihar ederiz. Yoksa tertemiz eller bu dünyada ve mahşerde Başbakan’ın yakasına yapışacaktır. 

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Seçimin demokratik usuller ve demokratik sabırla sağlanması şarttır. MHP öteden beri cumhurbaşkanı makamına oturacak şahsiyetin kucaklayıcı ve kapsayıcı olması gerektiğini savunmuştur. Cumhura baş seçeceğimize göre uzlaşmanın önemine değindik. Cumhurbaşkanı herkesi temsil etsin dedik.

-16 Mayıs'tan beri yoğun temaslarda bulunduk. Sonunda uzlaşma arayışlarımız meyvesini vermiştir. CHP dün aday teklifi ile geldi. CHP’nin önerisi bizi memnun etmiştir. MHP bu teklifi benimsemiş, makul ve yerinde bulmuştur.

-12. Cumhurbaşkanı adayı olarak sayın Prof. Dr. İhsanoğlu’nun ismi üzerinde mutabakat sağladığımızı tekrar belirmek isterim. Daha önce görüştüğümüz siyasi partilerin bu gelişmeye sıcak yaklaşacaklarını ümit ediyoruz.

BAHÇELİ: İHSANOĞLU TÜRKİYE İÇİN BİR ŞANSTIR

-Bu saygın ismin hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bu uzlaşmanın gelecek için umut verdiğini belirtmek istiyorum. Bilgili, birikimli, çelebi ruhlu bir bilim insanıdır. 10 yıla yakın sürdürdüğü görevinde çok başarılı olmuştur. Siyasetle organik bir bağının olmadığı hepimizin malumudur. Şu zamanda aday olması Türkiye için bir şanstır. ​

-İhsanoğlu'nun adaylığı farklı kesimlerin fikir birliğiyle kurulan diyaloglar kurulmuş olan milletimizin eseridir. Bilgili, birikimliği ismin adaylığı hayırlı olsun. İhsanoğlu son derece mütevazi bir isim, yetişmiş ve değerli bir isimdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum