Bağımlılıkla topyekun mücadele etmeliyiz

Bağımlılıkla topyekun mücadele etmeliyiz

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “Sadece ekonomi, iktisadi gelişmeler değil, toplumsal sorunlarla ilgili de hem üyelerimizi hem de toplumu ilgilendiren faaliyetler yapıyoruz” ifadelerini kullandı

Müstakil sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Konya Şubesi'nde bağımlılık konusu ele alındı. "'Üç Soruda Bağımlılık' Nasıl önlenir, nasıl fark edilir, nasıl mücadele edilir?" başlığıyla gerçekleştirilen programa, İstanbul Bağımsız Yaşam Derneği (BAYDER) Genel Koordinatörü Regaib Bostan ve ‘Beynimdeki Düşman’ Kitabının Yazarı Yücel Kuran katıldı. Programda bağımlılıkla mücadele ederken topluma düşen görevler anlatılırken, eski madde bağımlısı Yücel Kuran, 18 yıl boyunca kullandığı uyuşturucudan tedavi olarak kurtulduğunu ve "Beynimdeki Düşman" adlı kitabı yazdığını ifade etti.

Toplumu ilgilendiren programlar yaptıklarını dile getiren MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, “İşadamları derneği olarak sadece ekonomi, iktisadi gelişmeler değil, toplumsal sorunlarla ilgili de hem üyelerimizi hem de toplumu ilgilendiren faaliyetler yapıyoruz. BAYDER, bağımlılıkla ilgili çok önemli bir mücadele içinde ve gençlerimizi tekrar topluma kazandırmak ve bağımlılıktan kurtarmak için çaba sarf ediyor. Bugün bizlere bu konuda detaylı bilgiler verecekler. Programımıza katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

EN BÜYÜK PROBLEM BAĞIMLILIKTIR

Herkesin bağımlılıkla mücadele etmesi gerektiğini vurgulayan İstanbul BAYDER Genel Koordinatörü Regaib Bostan, toplumun en büyük probleminin bağımlılık olduğunu vurguladı. Bostan, “Bağımlılıkla mücadele, topyekûn bir milli mücadeleyi gerektiriyor. Sadece polisimizin, jandarmamızın, kolluk kuvvetlerimizin yapacağı bir iş değil. Muhtarı, imamı, esnafı, öğretmeni, annesi, babası her kim varsa bu konuya sahip çıkmak zorunda. Çünkü bu milli bir mücadeleyi gerektiren bir durum. Bağımlılığı toplumun her ferdine bir etkisi var. Hırsızlık, gasp, cinayet vs. dolayısıyla toplumun en büyük problemi bağımlılıktır. 7/24 bütün gayretimiz bu alanda çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

18 YILLIK ESARETTEN KURTULDU

18 yıl boyunca madde bağımlısı olduğunu, iki yıl önce BAYDER ile yolunun kesişmesiyle bundan kurtularak yeniden hayata tutunduğunu dile getiren Yücel Kuran, gençlere rehber olsun diye de ‘Beynimdeki Düşman’ kitabını yazdığını ifade etti. Yazar Yücel Kuran, ilk olarak 18 yaşında arkadaşının teklifiyle esrar kullanmaya başladığını söyledi. Kuran, önceleri bağımlılık yapmadığını, buna güvenerek kullanmaya devam ettiğini söyledi. Yavaş yavaş madde bağımlısı olan Kuran bu sırada askere gittiğini, daha sonra ise evlenip bir kız çocuğu sahibi olduğunu belirtti. Turizm sektöründe çalışan Kuran, iş hayatında başarılı olduğunu, ancak bir yandan da madde kullanmaya devam ettiğini kaydetti. Kuran, "Esrarla başladım, ecstasy ile devam ettim, sonra kokaine geçtim. Böylelikle tam 17 yıl geçti. 17 yıl her gün torbacıya giderken 'Bugün son, bugün bırakacağım' dedim. Ama bırakmak bir türlü nasip olmadı." dedi.

ALLAH’TAN UMUT KESİLMEZ

Hayata dönüm noktasının BAYDER kartını avucunda bulması olduğunu anlatan Kuran, şunları söyledi: "Üç gün metrobüs istasyonunda yaşadım. Artık ölmek üzereydim herhalde. Uyandığımda elimde BAYDER'in kartını buldum, biri elime sıkıştırmış. Sonra bu derneğe geldim. 'Ben umudumu yitirdim' dediğimde, bana 'Allah'tan umut kesmek haramdır' dediler. O günden sonra burada yatılı kalmaya başladım. Benim dönüş noktam 'Allah'tan umudu kesmek haramdır' sözü oldu. 'Ben yaşayabilirim, bırakabilirim' dedim." Daha sonra detoks ile arındığını ve tedavi olduğunu aktaran Kuran, kendisinin de insanları kurtarmak istediğini ve bu sebeple iki yıldır BAYDER'de kalarak bağımlılık danışmanlığı yaptığını ifade etti.

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.