Bafra Belediyesi 167 Çocuk İçin İlahili Dualı Sünnet Şöleni Düzenledi

Bafra Belediyesi 167 Çocuk İçin İlahili Dualı Sünnet Şöleni Düzenledi

Bafra Belediyesi tarafından mahalle muhtarları katkısıyla organize edilen '11. Geleneksel Sünnet Şöleni'nde 167 çocuk Asırlık Büyük Park'ta erkekliğe ilk adımı attı. 11. geleneksel sünnet etkinliği öncesi Bafra Çarşı Camii İmam Hatibi...

Bafra Belediyesi tarafından mahalle muhtarları katkısıyla organize edilen '11. Geleneksel Sünnet Şöleni'nde 167 çocuk Asırlık Büyük Park'ta erkekliğe ilk adımı attı. 11. geleneksel sünnet etkinliği öncesi Bafra Çarşı Camii İmam Hatibi Abdullah Aslan tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, sünnet şöleninde yaptığı konuşmada, belediye olarak zorunlu hizmetlerin yanı sıra vatandaşlara sosyal etkinliklerle hizmet etmek için çaba sarf ettiklerini ifade etti. Yardıma muhtaç ailelere destek amaçlı olarak düşünülen sünnet şölenlerine geleneksel olarak devam edeceklerini söyleyen Şahin, "Sevinçler paylaşıldıkça büyür, üzüntüler de paylaşıldıkça küçülür. İmkânı olmayan ailelere kol kanat germek adına bu mutluluğu yaşatmak istedik. Bafra Belediyesi olarak gerek sünnet şöleni gerekse sosyal etkinliklerde her zaman birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Birlik ve beraberlik içinde dayanışma olunca hizmetler daha güzel oluyor. İşte ekonomik yönden sıkıntıda olup, belki de kendi çocuklarını istediği gibi merasim yapamayacak olan ailelerle, bugün 11. geleneksel sünnet etkinliğini düzenledik. Gerçekten 167 tane çocuğumuz sünnet oldu. Yaklaşık 2 kardeş olanlar var. 160 tene bir aileyi bir araya getirdik. Hepiniz bir arada böyle bir mutluluğu yaşıyorsunuz, yaşıyoruz, ne mutlu bize, bizim dini olarak da sünnet Peygamber Efendimiz'in (sas) bir sünneti, böyle güzel bir töreyi de yerine getirmiş oluyoruz. Dolayısıyla, çocuklarımız sağlıklı bir ortamda sünnet oldular. Ben bu konuda emek veren daire müdürlerimizden, doktorlarımızdan, hastane yöneticilerinden, muhtarlarımızdan kısacası herkese teşekkür ediyorum. Sünnet olan yavrularımıza sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve eşi Şükrüye Şahin, sünnet olan çocuklara çeşitli hediyeler taktı. 11. geleneksel sünnet şöleninde, Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra Bafra Müftülüğü ilahi grubu, okudukları aşir ve kasidelerle etkinliğe renk kattı. Sünnet şöleninde Özel MediBafra Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi'nden doktor ve sağlık görevlisi görev yaptı. Bafra Belediyesi tarafından mahalle muhtarları katkılarıyla organize edilen 11. geleneksel sünnet etkinliğinde, Bafra İlçe Müftüsü Burhan Keleş de dua etti.

Şölene; Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Bafra 75. Yıl Huzurevi Müdürü Nusrat Yılmaz, Türkiye Emekliler Derneği Bafra Şube Başkanı Turgut Seden, Bafra Marangoz Mobilya ve Ağaç İşleri Odası Başkanı Aydın Ev, Bafra Balkan Türkleri Kültür Haberleşme ve Dayanışma Derneği Başkanı Memduh Aksu, Bafra Muhtarlar Derneği Başkanı Salih Zeki Nayır, Bafra Belediyesi daire müdürleri, meslek odaları temsilcileri, sivil toplum örgütleri, mahalle muhtarları, Bafra Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.