Badmintonda Konyanın rakibi yok

Badmintonda Konyanın rakibi yok

Konyalı bedensel engelli milli badmintoncu İlker Tuzcu ve Emine Seçkin, elde ettikleri dünya ve Avrupa şampiyonluklarıyla rakiplerine meydan okuyor

Avrupa şampiyonu İlker Tuzcu (19), yaptığı açıklamada, yanlış doğum sonucu sağ kolunun sol koluna göre 6 santimetre kısa olduğunu belirtti. Ailesinin de desteğiyle kısa süre önce başladığı badmintonda azmiyle başarıyı yakaladığını anlatan Tuzcu, daha sonra Bedensel Engelliler Badminton Milli Takımı’na seçildiğini söyledi.
Orta Amerika ülkesi Guatemala’da geçen yıl düzenlenen ve 26 ülkeden 155 sporcunun katıldığı Bedensel Engelliler Badminton Dünya Şampiyonası’nda ikinci olduğunu belirten Tuzcu, son olarak haziran ayında Almanya’da düzenlenen Bedensel Engelliler Badminton Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazandığını anımsattı. “Avrupa’da şampiyon olduğum için gururluyum” diyen Tuzcu, “Bundan sonraki hedefim dünya şampiyonluğu. Dünya şampiyonasında da inşallah birinci olacağım. Kendimi Avrupa fatihi gibi hissediyorum. Engelime rağmen bu sporu yapıyor ve başarılı oluyorum. Engelli, engelsiz herkesi badminton oynamaya davet ediyorum” dedi.
ENGELLİ BİR ANNENİN NELER YAPABİLECEĞİNİ GÖSTERDİM
Evli ve iki çocuk annesi Emine Seçkin (31) ise bir kamu kurumunda çalıştığını ve kalan zamanlarda da kendisi gibi engelli eşi ve çocuklarıyla birlikte spor yaptığını söyledi. Tavsiye üzerine 2 yıldır badminton sporuyla ilgilendiğini ifade eden Seçkin, spora başladığında çevresindekilerin kendisine ‘engellisin çocuklarınla evinde otur’ dediğini, ancak bu sözlere kulaklarını tıkayıp başarılı olduğunu söyledi.
Kendisi gibi engelli eşinin de desteğiyle başladığı sporda başarılı olmanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Seçkin, şunları kaydetti: “Geçen yıl düzenlenen Bedensel Engelliler Badminton Dünya Şampiyonası’nda üçüncü oldum. Almanya’daki Avrupa Şampiyonası’nda tek bayanlarda Avrupa ikincisi oldum. İki oğlum var. Çalışıyorum. Hem iş kadını, hem de ev kadınıyım ama boş kalan vakitlerimi sporla değerlendiriyorum. İyi ki spora başlamışım. Duygularım değişti, kendime olan güvenim arttı. Çocuklarıma engelli bir annenin neler yapabileceğini gösterdim. İki defa Avrupa Şampiyonası’na katıldım. Birincisi iyi geçmemişti ama ikincisinde Avrupa ikincisi oldum. İnşallah üçüncüsünde birinci olacağım. Rakiplerimiz turnuvalara katılmamamızı istiyor, çünkü gittiğimiz her yerde madalyaları süpürüyoruz.”
Tuzcu ve Seçkin’in antrenörlüğünü de yapan Bedensel Engelliler Badminton Milli Takım Antrenörü Ahmet Bozdam ise Türkiye’nin badmintonda iyi durumda olduğunu belirtti.  Konyalı sporcuların 3 altın 3 gümüş madalya ile turnuvadan ayrıldığını anlatan Bozdam, “Almanya’daki turnuva öncesi uçağı kaçırmıştık. Bunu duyan Almanlar ‘Türkler gelemiyor’ diye sevinmişler” dedi.
AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.