Babasının isminin verildiğini tesadüfen öğrendi

Babasının isminin verildiğini tesadüfen öğrendi

İran'da bir firmada yönetici olarak görev yapan İlhan Kesmen, kazada ölen eski Seydişehir Kaymakamlarından babası Vedat Kesmen'in isminin Konya'da bir okula verildiğini, internetten tesadüfen buldu

İran'da bir firmada yönetici olarak görev yapan İlhan Kesmen, kazada ölen eski Seydişehir Kaymakamlarından babası Vedat Kesmen'in isminin Konya'da bir okula verildiğini, internetten tesadüfen buldu.
İran'da bir dış ticaret firmasında yönetici olarak çalışan Kesmen, Seydişehir ilçesine gelerek, babasının isminin verildiğini sonradan öğrendiği Vedat Kesmen İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.
Duygusal anlar yaşayan İlhan Kesmen, ''Çok mutluyum, rahmetli babamın ismi burada yaşıyor. Çok fazla konuşabileceğimi zannetmiyorum'' dedi.
Okuldaki tüm sınıfların bilgisayar, yazıcı, projektör ihtiyacını karşılayan Kesmen'e okul idaresi tarafından teşekkür plaketi, kendisine öğrenciler tarafından da çiçek sunuldu.
1967 yılında Konya'daki Kaymakamlar toplantısına katılmak üzere makam aracı ile yola çıkan dönemin Seydişehir Kaymakamı Vedat Kesmen, aracına hemzemin geçitte bir trenin çarpması sonucu hayatını kaybetmişti.
Okul Müdürü Durmuş Ali Çetin, gelen bilgisayar, yazıcı, projektör, perdelerden oluşan donanımları ilk olarak 8. sınıf öğrencilerinin kullanımına sunduklarını belirterek, ''İhsan Kesmen, babası rahmetli Kaymakamımız Vedat Kesmen'in bu okula isminin verildiğini internetten tesadüf sonucu öğrendikten sonra, bizimle temasa geçmişti. Ardından da bir vefa örneği göstererek okulumuza eğitim gereçleri yardımında bulundu. Ben bu güzel davranışın diğer hayırseverlerimize de örnek olmasını diliyorum'' dedi.
İlhan Kesmen'in okulu ziyaretinde, kendisine, Seydişehir Kaymakamı Kemal İnan, Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Necip Şan ve okul müdürleri de eşlik etti.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.