Aziziye Koleji, 'Short Track'ta 3 Altın Madalya Kazandı

Aziziye Koleji, 'Short Track'ta 3 Altın Madalya Kazandı

Buz Pateni Federasyonu’nun 2014-2015 sezonu faaliyet programında yer alan Short Track Federasyon Teşvik Yarışması'nda Erzurum Azizi Koleji İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Aybüke Han 3 dalda şampiyon oldu.Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri...

Buz Pateni Federasyonu’nun 2014-2015 sezonu faaliyet programında yer alan Short Track Federasyon Teşvik Yarışması'nda Erzurum Azizi Koleji İlköğretim 4. sınıf öğrencisi Aybüke Han 3 dalda şampiyon oldu.

Aziziye Eğitim Kurumları öğrencileri deslerinde elde ettiği başarıyı spora da yansıtmaya devam ediyor. Erzurum'da düzenlenen Short Track Yarışları'na katılan Aziziye Koleji İlköğretim öğrencilerinden Aybüke Han, 500 metre yarışlarında turnuva birinciliğini elde etti. Han, ayrıca bayanlar Novice-C kategorisi 222 ve 333 metre yarışlarında da birincilik aldı.

Buz pateni öğretmeni Zeynep Dalkılıç eşliğinde haftanın 5 günü antrenman yaparak yarışlara hazırlanan Aybüke Han, "Başarımı buz pateni hocamın teşvik ve gayretlerine borçluyum." dedi.

Han'ın babası Adem Han ise short track yarışları sayesinde kızının öz güvenin arttığını ve spor yaparak daha zinde kaldığına vurgu yaparak, "Sporun bireylerin sağlık, form ve zindeliğini artırdığını, bunun yanı sıra sporun kişinin kendine özgüven, sorumluluk ve disiplin anlayışını pekiştirdiğini, hatta okul ders başarısını bile olumlu yönde etkilediğini kızımda gördüm." şeklinde konuştu.

Aziziye İlkokulu Müdürü Murat Kale ise öğrencisinin Türkiye'de yeni olan sürat pateninde başarı elde etmesinin onur verici olduğunu belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.