Aziz Yıldırım: Böyle Giderse Hiçbir Türk Takımı Avrupa'da Maç Yapamaz

Aziz Yıldırım: Böyle Giderse Hiçbir Türk Takımı Avrupa'da Maç Yapamaz

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tribünlerde yaşanan olaylar devam ederse 1-2 yıl içinde hiçbir Türk takımının Avrupa'da maç yapamayacağını hatta yasaklanacağını söyledi.Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, tribünlerde yaşanan olaylar devam ederse 1-2 yıl içinde hiçbir Türk takımının Avrupa'da maç yapamayacağını hatta yasaklanacağını söyledi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Aziz Yıldırım, bugünkü toplantının daha önceden belli olduğunu hatırlatarak, "Amacım seyircilerle ilgili konuları paylaşıp sizlere anlatmaktı. Bunun için bu toplantıyı düzenledik. Dün bazı gelişmeler oldu. O gelişmelerle ilgili de konuşacağız." dedi.

Konuşma sırasında kurulan barkovizyonda Fenerbahçeli taraftarların yapmış olduğu ve bazı kesimler tarafından kabul edilmeyen davranışlar gösterildi. Özellikle geçtiğimiz hafta oynanan Çaykur Rizespor maçında gole sevinmeyen taraftarlar barkovizyonda yer aldı. Seslendirilen metinde ise bu taraftar grubu ağır bir şekilde eleştirildi. Barkovizyon gösterisi sırasında taraftarların yapmış olduğu tezahüratların bazılarını Başkan Aziz Yıldırım, gülerek izledi.

BÖYLE GİDERSE AVRUPA'DA MAÇ OYNAYAMAYACAĞIZ

Tribünlerdeki sorunun sadece Fenerbahçe'nin sorunu olmadığını Türk futbolunun sorunu olduğunu kaydeden Başkan Aziz Yıldırım, "Türkiye, Avrupa Birliği'ne gireceğiz iddiasında ancak Türk takımları Avrupa'da hazırlık maçı oynayamıyor. Bunun nedenide bu tip seyircilerin buralardan gidip oradakilerle beraber olay çıkarmasıdır. Türk sporuna büyük zarar veriliyor. Bizler yönetim olarak bunları bitirmek için kararlıyız. Türk takımları şu anda Avrupa'nın bazı yerlerinde hazırlık maçı yapamıyor böyle giderse Avrupa'da belki yasaklanacağız. Bu yıl şampiyon olursak Avrupa'da maç yapma şansı yakalayacağız. Eğer yine bir ceza alırsak bir yıl men edileceğiz. Böyle bir sıkıntı taşıyoruz. Olay çıkaranları iyi tanımak lazım. Bunlar taraftar değil. Bu olayları devlet olmadan çözemeyiz. Böyle giderse hiçbir Türk takımı 1-2 yıl içinde Avrupa'da maçlar yapamaz. Herkes bu tehlikeyi görsün. " diye konuştu.

Tribünlerde çıkan olayların sorumlusu olarak gördüğü taraftarlara devlet erkanının ve televizyonların gösterdiği ilgiden rahatsız olduğunu da belirten Başkan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben bir resim gördüm. Eski valimiz kendi koltuğunda oturuyor. Karşısında da bu grubun lideri oturuyor. Ben de valiye gidip bunun yanlış olduğunu söyledim. Aksi halde 'her provakasyonun sebebi sizsiniz' dedim. O şahsın her türlü kötü alışkanlığı olan biri olduğunu söyledim. 'Gezi olaylarından sonra bazı sanatçıları kötü alışkanlıklardan dolayı aldınız peki bu adamı neden almıyorsunuz' dedim. Bu grup devletin ve siyasetin yanında olduğunu gösterip siyasi rant kapısı sağlamaya çalışıyor. Buna izin verilmemeli. Benim amacım tehlikeyi anlatmak. Bu grup devlet ve siyasetin yanlarında olduğunu göstererek rant sağlamaya çalışıyorlar."

"HASAN ALİ VE ALPER TRİBÜNE GİTMEYE ÇEKİNİYOR"

Aziz Yıldırım, kendisine ve yönetim kuruluna yapılan eleştirileri kabul edebileceğini ancak küfür eden kim olursa olsun hesaplaşacağının altını çizdi. Başkan Yıldırım, "Gençlerbirliği maçında soyunma odasına gittim, tüm takım gergin. Eski oyuncularla konuştuk. Bizim Hasan Ali, Alper çekiniyorlar, maratona gitmek istemiyorlar, 'çok küfür ediyorlar oynayamıyoruz. Tepki koyalım' dediler, hayır yapmayın dedim. Gerekli tepkiyi ben veririm, siz oyununuza bakın dedim. Biz sezon başında oraya bilet verirken, bu şahıslara bu gruplara kombine vermeyeceğimizi deklare ettim." dedi.

Tribünlerde olay çıkaran grubun Türk Milli Takımı'nın Brezilya ile oynadığı özel maçta da mevcut Federasyonu'na karşı organize edildiğini de iddia eden Başkan Yıldırım, Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'in bu çirkinlikleri önlemesini istedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.