Azerbaycan’la ilişkiler en üst seviyeye çıkarılacak’

Azerbaycan’la ilişkiler en üst seviyeye çıkarılacak’

AK Parti Konya Milletvekili ve Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı Mustafa Kabakcı, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin en üst seviyeye çıkarılacağını söyledi.

Kabakcı yaptığı açıklamada, TBMM Dışişleri Komisyonunundan geçen Türkiye ile Azerbaycan arasında stratejik ortaklık ve karşılıklı yardım anlaşmasının onaylandığını belirtti.
Bu anlaşmanın komisyondan geçtiğini, önümüzdeki hafta Genel Kurul'a sunulacağını ifade eden Kabakcı, şunları kaydetti:
''İki kardeş ülke arasında ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılması için gereken çalışmaları yapmaktayız. Meclis Başkanımız bu konuda özel bir gayret sarf etmektedir. Bu anlaşma ile askeri, siyasi, güvenlik, askeri ve teknik konularının güçlendirilmesi, milli güvenlik konularında ortak hareket edilmesi, ekonomik işbirliği ve insani kültürel konularında ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılması hedeflendi. Türkiye-Azerbaycan ilişkileri en üst seviyeye çıkarılacak.''
Kabakçı, 23?26 Şubat tarihlerinin Hocalı katliamının yıl dönümü olduğunu hatırlatarak ''Hocalı katliamı hala acısıyla yüreklerimizi dağlamaktadır. Bu çerçevede konuyu hem TBMM Genel Kurulunda, hem de çeşitli etkinliklerle gündeme taşıyacağız. Hocalı'da bir katliam olduğunu, katliamı yapan katiller olduğunu ama bunu duymak istemeyen bir dünyanın olduğunu söylemek istiyoruz. Bu çalışmalarımızla konuyu tekrar gündeme taşımak, böylece dikkati Karabağ sorununa yöneltmek istiyoruz'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.