Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Azerbaycan'da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliği’nde yapılan törenle kutlandı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve işadamların da katıldığı tören, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail...

Cumhuriyetin ilanının 91. yıl dönümü, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk Şehitliği’nde yapılan törenle kutlandı. Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ve işadamların da katıldığı tören, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi İsmail Alper Coşkun’un şehitlik abidesine çelenk koymasıyla başladı. Ardından saygı duruşu yapıldı ve iki ülke milli marşları okundu.

Büyükelçi Alper Coşkun şehitlik özel defterine, "Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, yüce Türk milletinin kahraman evlatları, aziz şehitlerimiz. Cumhuriyetimizin ilanının 91. yıl dönümü vesilesiyle manevi huzurunuzda bulunmaktan şeref duyuyoruz." cümlelerini yazdı.

Daha sonra temsili şehit kabirlerine karanfiller bırakıldı.

Basına açıklamalarda bulunun Büyükelçi, bütün yurtdışı temsilciliklerinde olduğu gibi Cumhuriyet Bayramı'nı Azerbaycan kutlamanın büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu dile getirdi. Coşkun, "Biliyoruz ki bu coşkumuz, Azerbaycanlı kardeşlerimiz tarafından kalpten hissediliyor. Bu vesileyle ben onların da bayramlarını kutluyorum ve Azerbaycan- Türkiye kardeşliğinin daim olmasını diliyorum." dedi.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Bakü'de çeşitli etkinliklerle devam edecek. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.