Ayten Yavaşca Şeb-i Arus’ta unutulmadı

Ayten Yavaşca Şeb-i Arus’ta unutulmadı

Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın anısına, Konya" ya davet edilen Ayten Yavaşca, " Şeb-i Arus’ta unutulmadı" dedi

Hazreti Mevlana’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü ve Uluslararası Anma Törenleri (Şebi-i Arus) kapsamında, Mevlevi musikisinde önemli bir yere sahip olan Acem Ayin-i Şerifi’nin bestecisi, Cumhuriyet döneminin üstat bestekarlarından Klasik Türk müziği sanatçısı, icracı ve bestekar merhum Prof. Dr. Alaeddin Yavaşca’nın anısına, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Konya’ya davet edilen Ayten Yavaşca, Mevlana Kültür Merkezi’ndeki program öncesinde sahneye davet edilerek, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı tarafından kendisine Destarlı Mevlevi Sikkesi ve plaket takdim edildi.

KULA VEFASI OLMAYANIN HAKKA VEFASI OLMAZ

Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, Acem Ayin-i Şerifi’nin özel bir beste olduğunu belirterek, şunları kaydetti. “Konya Türk Tasavvuf Müziği Topluluğunca etkinliklerin 4’üncü gününde bu beste icra edileceğinden, hocamıza himmet, minnet ve kendisini yad etmek amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak eşi Ayten hanımefendiyi Konya’ya davet ettik. Program öncesinde kadirşinaslık ve hocamıza vefa örneği olarak kendilerine Destarlı Mevlevi Sikkesi ve plaket takdim edildi. Ayin-i Şerif besteleyen üstatlara Destarlı Mevlevi Sikkesi hediye ettiklerini ifade eden Belviranlı, Hazreti Mevlana’nın ‘Kula Vefası Olmayanın Hakka Vefası Olmaz’ sözünü de hatırlatarak, hocamıza vefamızı göstermek istedik.”

HABER MERKEZİ




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.