Aynı nakarat

Aynı nakarat

G.Saray-F.Bahçe Süper Kupa finalinde yaşananlar, lig öncesi yine endişeli bir bekleyişe neden oldu

G.Saray-F.Bahçe arasındaki Süper Kupa finali ilginç görüntülere sahne oldu. Taraflar maçtan önce tribünlere kol kola gitmesine karşın, mücadelede küfürler ve hakaretler ‘gırla’ gitti. Bu görüntüler, yeni sezon öncesi yine ‘tehlike sinyalleri’ verdi. İşte el ele kol kola başlayıp gergin biten derbiden geriye kalanlar: Kırmızı kart öncesi hakem Cüneyt Çakır’ı 2 eliyle sert şekilde iten Engin’in, kırmızı kart sonrası Çakır’ı bu kez omuzlarından tutarak sürüklemesi ve “Allah senin belanı versin. Allah seni kahretsin” demesi nedeniyle, son yılların en ağır cezasını alacağı öğrenildi. Sahadan çıkmakta direnen Engin’in, 4. hakem Süleyman Abay’a da ağır küfürler ettiği ve “Şerefsiz hakamler maçı katlettiniz” ifadelerini kullandığı belirtildi. Engin’in ayrıca F.Bahçe tribünlerine yönelik el-kol hareketlerinde bulunduğu ve “Hepinizin a... s... O... ç...” şeklinde bağırdığı da raporlarda yer aldı. TFF’nin hakkında işlem başlattığı Engin’e, talimat gereği 8 ila 10 maç arası ceza gelebilir. Engin’den, bugün savunma istenecek, perşembe günü de cezası belli olacak.

FENERBAHÇE İSYANLARDA

 Sarı-Kırmızılı taraftarlarının sahaya çok sayıda meşale atması ve oyunun 2 kez durması nedeniyle, Sarı- Kırmızılı ekip de Disiplin Kurulu’na gönderilecek. Yine Cimbom tribününde bulunan taraftarların, sahaya çok sayıda ‘idrar torbası’ attığı da temsilci raporlarında yer aldı. İftar öncesi tribünlere gelen bazı taraftarların, yanlarında bulundurdukları poşet ve torbalara idrarlarını yapmaları ve bunları sahaya atmaları büyük şaşkınlık yarattı. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda gösterdiği üstün başarıyla takdir toplayan hakem Cüneyt Çakır, şampiyona sonrası yönettiği ilk maçta tepkilerin odak noktası oldu. Özellikle Fenerbahçe camiası, Cüneyt Çakır’ı çifte standart uygulamakla itham etti. Çakır’ın yurt dışında ayrı, yurt içinde ayrı maç yönettiği iddiasında bulunan Sarı- Lacivertliler, Hollandalı yıldızları Dirk Kuyt’a yapılan harekete faul verilmemesini ‘inanılmaz bir hata’ olarak niteledi. Ayrıca son dakikada G.Saray lehine verilen penaltı kararının da ‘son dece ağır olduğu’ görüşü öne sürüldü.

KOCAMAN: YAZIKLAR OLSUN

 Maç öncesi “Sonuç ne olursa olsun maçtan sonra Terim’in yanına gideceğim” diyen Aykut Kocaman da sinirlerine hakim olamadı. Kocaman’ın maçtan sonra Çakır’ın yanına gidip “Hepiniz aynı tezgahın içindesiniz. Yazıklar olsun” diye bağırdığı da raporlara geçti. Kocaman’a da ceza gelebilir. Kaleci Volkan’ın Çakır’a hakaret ettiği şeklindeki iddialar raporlarda yer almadı. F.Bahçe tribünlerinden de sahaya çok sayıda yabancı madde atılması nedeniyle, Sarı- Lacivertli ekip de Disiplin Kurulu’na gönderilecek. G.Saray’ın yanı sıra F.Bahçe’ye de ağır para cezası gelecek. Hakem yorumcuları ikiye bölündü ve Çakır’ın verdiği kararlarla ilgili ortak görüşe varamadı. Özellikle Cristian’ın topu elle oynaması ve penaltı kararı, farklı yorumlara yol açtı. Kupa töreni sırasında yaşanan kargaşa ve izdiham nedeniyle çirkin görüntüler ortaya çıktı. Saha ana-baba gününe döndü. G.Saraylı futbolcular görüntü vermekte zorlandı. Organizasyon bozukluğu nedeniyle tatsızlıklar ortaya çıktı. Medya ve yöneticiler ezilme tehlikesi yaşadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.