Aydınlı Kadın Girişimcilere Mikro Kredi Çekleri Verildi

Aydınlı Kadın Girişimcilere Mikro Kredi Çekleri Verildi

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile Turkcell’in işbirliğiyle hayata geçirilen Ekonomiye Kadın Gücü Projesi kapsamında 11 ilde hayata geçirilen eğitim programının son durağı Aydın oldu.

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) ile Turkcell’in işbirliğiyle hayata geçirilen Ekonomiye Kadın Gücü Projesi kapsamında 11 ilde hayata geçirilen eğitim programının son durağı Aydın oldu. İş hayatında kolaylık sağlayacak bilgilerin verildiği eğitim programı öncesi Aydın Park Otel’de düzenlenen törende iş kurmak ya da işini büyütmek isteyen takdim edildi.

Ekonomiye Kadın Gücü Projesi çerçevesinde bu kez Aydınlı 16 girişimci kadın Aydın Park Otel’de düzenlenen törende mikrokredi çeklerini aldı. Törenin ardından Özyeğin Üniversitesi eğitmenlerinin katkılarıyla 50 girişimci kadın için eğitim programı düzenlendi.

Heykel yapımından kantin işletmeciliğine, horoz yetiştiriciliğinden olta yapımına dek pek çok farklı iş alanında çalışan Aydınlı kadınlar, aldıkları yeni mikro kredilerle işlerini büyütme hedeflerine bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşadı. Kredi töreninde konuyla ilgili konuşma yapan Turkcell Bölge Müdürü Sezer Ateş, “Türkiye’de kadınların işgücüne katılımı ve toplumsal hayattaki rolünün daha etkin olması için fırsat eşitliğini her alanda önemsiyor, kadınlarımızın güçlenmesini destekleyen projeleri hem bizzat yürütmeye hem de içinde olmaya özen gösteriyoruz." dedi.

Ekonomiye Kadın Gücü Projesi ile dünyada ilk defa bir mobil operatör, bir mikrofinans kuruluşuyla ortak ‘sosyal borçlanma’ modelini hayata geçirmiş oldu. Turkcell’in teknolojisiyle güçlendirilen sosyal borçlanma modeli sayesinde dileyen herkes dar gelirli kadınlara 1 yıl vadeli borç verebiliyor ya da bağış yapabiliyor. 2012 Eylül ayında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde başlayan proje kapsamında ilk etapta 55 bin kadın girişimci Turkcell’in teknoloji ve iletişim gücüyle buluştu. Bu sayı 1 yılda 10 bin artarak 65 bine ulaştı. Ekonomiye Kadın Gücü seferberliğinin hedefi 4 yılda 100 bin kadını ekonomiye kazandırmak. Turkcell projeye 400 bin TL katkı vererek başladı. Sosyal borçlanma modeli aracılığıyla sağlanan destek yaklaşık 1 milyon TL’ye ulaştı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.