Aydınlar: Tüm ligler çok değerli

Aydınlar: Tüm ligler çok değerli

Futbol Federasyonunun 29 Haziranda yapacağı genel kurulu öncesinde başkanlığa adaylığını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar, alt liglerde yer alan kulüplerin sorunlarını bildiklerini ve göreve geldiklerin

Futbol Federasyonunun 29 Haziran’da yapacağı genel kurulu öncesinde başkanlığa adaylığını açıklayan Mehmet Ali Aydınlar, alt liglerde yer alan kulüplerin sorunlarını bildiklerini ve göreve geldiklerinde çözüme katkı sağlayacaklarını söyledi.

Süper Lig Kulüpler Birliği Vakfının desteğini alan Mehmet Ali Aydınlar, Four Seasons Hotel İstanbul At The Bosphorus’da Bank Asya 1. Lig, Spor Toto 2. ve 3. lig kulüpleri temsilcilerine yönelik toplantı düzenledi. Toplantıya kulüp temsilcisinin yanı sıra, Aydınlar’ın listesinde yer alacağı belirtilen Futbol Federasyonu Başkan Vekili Lütfi Arıboğan ile yeni yönetim kurulunda başkan vekili olması beklenen İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ da katıldı. Mehmet Ali Aydınlar, 29 Haziran’da yapılacak genel kurulda aday olacağını belirterek, toplantıda hazır bulunan katılımcılara teşekkür etti.

Türk futbolunun uluslararası alanda başarılı olması için pek çok reçete sunulduğunu belirten Aydınlar, “Mevcut deneyimlerim ışığında yaptığım gözlemler, bir ayrıntının dikkatlerden kaçtığı yönündedir. Bu ayrıntının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bana göre futbol ekolü, en üst ligi kadar mevcut tüm ligleri kadar güçlü, mevcut tüm organizasyonları kadar değerlidir” dedi. Premier Lig, Bundesliga ve La Liga gibi liglerin alt liglerinin de 30-40 bin seyircinin izlediği maçlar olduğunu, üst lige çıkan takımların zirveye yaklaşabildiğini ve daha önemlisi üst lige yapısal ve finansal açıdan hazır gittiklerini dile getiren Aydınlar, bunun Türkiye’de de olması gerektiğini söyledi. Aydınlar, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“TFF olarak Temmuz ayı itibariyle yeni bir döneme gidiyoruz. Her yeni dönem yeni bir başlangıçtır ve umut vaat eder. Ben de yeni dönemde sizler gibi bu sporun gerçekten emekçisi olan kulüplerimizin, mevcut sorunlarının çözümüne katkı ve destek vereceğimizi en içten duygularımla söylemek istiyorum. Geçmişte Futbol Federasyonunun yönetim kurulu üyesi olarak yer almış birisi olarak önemli katkılarımız olduğunu düşünüyorum. Özellikle yayın ihalesinde, elde edilen gelirler, dünyadaki örneklerle karşılaştığında çok önemli olduğunu söyleyebilirim. Sponsorlarımızın yapmış olduğu iletişim çalışmalarının ve desteklerinin önemli katkılar olduğunu düşünüyorum.”

En büyük amacının Türk futbolunu dünya futbol arenasında yarıştırmak olduğunu vurgulayan Aydınlar, şunları kaydetti:“Bunu başarmak için en önemli hedeflerden birisi, sizleri finansal ve yapısal olarak daha da güçlü daha rekabetçi hale getirip üst liglere daha hazır olmanızı sağlamaktır. Ligler bir birinden ayrı dünyalar değil, birbirlerini büyük bir sinerjiyle destekleyen bir yapının parçaları olacaktır. Aramızdaki iletişim ve sinerjiyi korumak için sizlere çok yakın olacağız. Sorunlarınızı biliyoruz. Hep birlikte oluşturacağımız ortak akılla ve TFF’nin büyük gücüyle bu sorunları çözeceğiz. Sorunlarınızı çözmek, taleplerinizi karşılamak için özel birimler oluşturmayı planlıyorum. Kısa vadeli sorunları çözdükten sonra hep birlikte orta ve uzun vadeli hedefler koyarak, Türk futboluna hizmet için bir yol haritası oluşturacağız. Sizler Türk futbolunda takip eden değil, takip edilen konuma geldiğinizde, Türk futbolu da uluslararası alanda koyduğumuz büyük hedefleri başarma gücünü kendinde bulacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.