Aydın'da Sezonun İlk Pamuğu Kilosu 4.30 Kuruştan Satıldı

Aydın'da Sezonun İlk Pamuğu Kilosu 4.30 Kuruştan Satıldı

Aydın TARİŞ 46 No'lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, sezonun ilk pamuk alımını yaptı.

Aydın TARİŞ 46 No'lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, sezonun ilk pamuk alımını yaptı. Mustafa Urçay isimli çiftçinin getirdiği 640 kilogram pamuk, kilosu 4.30 kuruştan satın alındı.

Aydın'da pamuk hasat sezonu başlarken, Aydın TARİŞ 46 No'lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi, sezonun ilk pamuk alımını gerçekleştirdi. Çine yolu üzerinde bulunan tesiste gerçekleştirilen alım töreninde, Aydın TARİŞ 46 No'lu Pamuk ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Nizamettin Başaran, sezonun ilk pamuğunu getiren TARİŞ ortaklarından Mustafa Urçay’a, TARİŞ’in incir, üzüm, zeytinyağı ve pamuk mamullerinden oluşan bir hediye sepeti verdi.

Pamuk alımını gerçekleştirdikten sonra sezon ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başaran, “2013-2014 sezonunu bugün Tepecik beldesinden Mustafa Urçay ortağımızın getirmiş olduğu 640 kilogram pamuk ile açmış bulunuyoruz. Pamuğu, İzmir Ticaret Borsası’nda işlem gören 4.30 kuruştan satın aldık. Yani bu fiyat üzerinden ortağımıza ödeme yapacağız. Bununla beraber TARİŞ’in incir üzüm, zeytinyağı ve pamuk mamullerinden oluşan bir sepetini de Urçay’a hediye ederek, geleneğimizi sürdürdük.” diye konuştu.

Başaran, bu yıl iklim şartlarının pamuk ekimi yapılan günden itibaren çok iyi gitmesiyle çok kaliteli bir pamuğun yetişmesine neden olduğunu, bundan dolayı da kendilerini iyi bir sezonun beklediğini belirtti. Başaran, “Temennimiz, aldığımız pamukları temiz bir şekilde tekstilcimize teslim etmek. İyi bir sezon geçireceğimiz umudu içerisindeyiz. Bir kilogram pamuğun maliyeti 1.60 kuruş. Satış fiyatı da 1.60 kuruş. Üretici ancak kilo başına verilen 0.50 kuruşluk destek ile ayakta kalabiliyor. Bu yılki fiyatların daha iyi olması temennisi içerisindeyiz.” dedi.

Aydın kooperatifi olarak çiftçilere yaptıkları yardımları anlatan Başaran, şöyle devam etti: “Özellikle birlikten ayrıldıktan sonra ortaklara yönelik yardımlarımız arttı. Bugüne kadar özellikle bu yıl çekirdeğinden ilacına ve gübresine varıncaya kadar ortaklarımıza yardımda bulunduk. Bu rakam 1 milyon 300 bin TL’ye ulaştı. Bu yardımların devamı gelecek. Çünkü Aydın kooperatifi ayaklarının üzerinde duran bir kooperatiftir.”

Başaran, ortakların Aydın kooperatifini tercih etmeleri halinde bütün ortakların pamuğunu almaya taahhüt edeceğini kaydederek, “Aydın bölgesinde kooperatif ortaklarının eğer kooperatiflerini tercih etmeleri halinde bütün ortakların pamuğunu almayı taahhüt ediyoruz. Ortak dışı da pamuk almayı da düşünüyoruz. Aydın kooperatifi kendi ayaklarının üzerinde duran bir kooperatif. Toprak Mahsulleri Ofisi ile 6 yıldır devam eden bir anlaşmamız var. Bu anlaşma gereği buğday ve mısır alımlarını da burada yapıyoruz. Bunun karşılığında hizmet bedeli olarak bize çok katkı sağlıyor.” diyerek sözlerini tamamladı.


CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.