AYDER kardeşlik köprüsü kuruyor

AYDER kardeşlik köprüsü kuruyor

AYDER Anadolu İnsani Yardım Derneği, yüzyıllardır İslam’a başkentlik eden Anadolu topraklarından dünyaya Kardeşlik Köprüsü kurmaya devam ediyor.

Kurulduğu 2005 yılından beri dünyadaki mazlum, mağdur, yetimlerin çağrılarına kayıtsız kalmayan AYDER, "Kardeş Ailem" projesi ile gönüllerin bir ve beraber olmasında önemli katkılarda bulunuyor. "Kardeş Ailem" Projesi kapmasında konuşan Proje koordinatörü Abdulkadir Topal, "Müslümanlar olarak 100 yıldır topraklarımız işgal ediliyor, kadın, çoluk çocuk, yaşlı … demeden kanlarımız akıyor, devletlerimiz yıkılıyor ve en önemlisi de birbirimizle olan bağlarımız kesiliyor. Müslümanların birbirinden habersiz olması diğer Müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmemesi maddi ve manevi olarak sahip çıkmaması gelinen noktada dayanılması çok zor manzaralara şahitlik etmemize sebep oluyor" dedi.

Topal, "Biz de AYDER olarak yaşanan bu büyük sıkıntılara çözüm niteliğinde bir nebze katkı olabilmek için Kardeş Ailem Projesini yürütüyoruz. Türkiye’den hatta dünyanın farklı bölgelerindeki bağışçılarımızla Gazze’den Kafkaslara, Afrika’dan Balkanlara gönülleri birleştiriyor kardeşlik köprüsünü kuruyoruz. Proje kapsamında bir bağışçımız kendi seçeceği ülkede 5 farklı özellik deki (yetim, murabıt, gazi, esir ve davetçi) ailelere sponsor olarak yaşam mücadelesinde destekte bulunuyor. Bağışçılarımıza, seçmiş olduğu ailelerle ilgili video, fotoğraf ve kendilerinin yazmış oldukları teşekkür mektuplarını ulaştırıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.