Ayçiçek yağına beklenen zam zeytinyağına geldi! Fiyatı gören şaşırıyor

Ayçiçek yağına beklenen zam zeytinyağına geldi! Fiyatı gören şaşırıyor

Ayçiçek yağına zam geleceğini iddia eden Konyalı isim Türkiye gündemine oturmuştu. Ayçiçek yağına beklenen zammın zeytinyağına gelmesi vatandaşı şaşkına çevirdi, Zeytinyağının yeni fiyatını görenler şaşırıyor.

Ayçiçek yağına zam geleceğini iddia eden Konyalı isim Türkiye gündemine oturmuştu. Ayçiçek yağına beklenen zammın zeytinyağına gelmesi vatandaşı şaşkına çevirdi, Zeytinyağının yeni fiyatını görenler şaşırıyor. İddiaya göre üretimle ilgili önlem alınmazsa ayçiçek yağının 5 litresinin 500 lira olacağı belirtilmişti.Konya Pancar ve Tarım Ürünleri Üreticileri Derneği Başkanı Ahmet Bestil'in iddiaları Türkiye gündemine oturdu. Ayçiçek yağı fiyatlarında değişiklik olmadı ama zeytinyağına dev zam geldi.

Artan enflasyon rakamları vatandaşların alım gücünü doğrudan etkilemeye devam ediyor. Bu doğrultuda son gelen zeytinyağı gündemde geniş yankı uyandırmıştı. Gündemde zam geleceği açıklanan zeytinyağı fiyatları bugün itibariyle güncellendi. Sosyal medyada fiyat etiket değişimi görüntüsü gündemde geniş yankı uyandırırken yeni satış rakamı da 437 TL oldu. 

Sene başından itibaren sık sık gündemde yer alan yağ fiyatlarına yenisi resmen gündemde büyük etki yarattı. Yapılan açıklamalarda zeytinyağı ürünlerine yüzde 80 zam geleceği iddia edilirken gelişmeler doğru çıktı. Buna göre ise daha önce de sık sık ayçiçek yağına zam gelirken zeytinyağında durum farklı. Vatandaşlar tarafından artan fiyatlar sebebiyle erişilemeyen ürünler arasına giren zeytinyağı fiyatları şok etkisi yarattı. Durum bu şekilde olunca da vatandaşlar zam gelmeden güncel fiyatları da oldukça merak etti. Uzun zamandır zam haberleri ile gündeme gelmeyen zeytinyağında bir anlık artış yaşanacağı iddia edildi. Bu iddia ile birlikte yaşanması beklenen yüzde 80'lik bu artışın fiyatlara nasıl bir etkisi olacağı merak edildi.

adsiz-001.jpg

5 litre zeytinyağı ürününde de rekor artış yaşandı. Bu doğrultuda pet 5 litre zeytinyağı 352,50 TL'den 437,50 TL'ye kadar yükseldi. Yaşanan fiyat artışı sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Fiyatların birçok zincir marketlerde değiştiği de gözlemlendi. 

Vatandaşların ise tepkileri gelmeye devam ediyor. Litre fiyatı her ay yükselen gıda ürünlerine bir yenisi daha eklenerek zeytinyağları da bu zamlardan ciddi oranda etkilendi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum