Ayağa kalkma günü

Ayağa kalkma günü

Konyaspor Antalya sınavında. Antalya Mardan stadında yapılacak ve saat 19.00’da başlayacak karşılaşma Lig TV 1. kanaldan naklen yayınlanacak. Karşılaşmada, Tolga Özkalfa düdük çalacak.

Ligde, ilk 8 hafta da 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi alarak 6 puanla alt sıralarda yer alan Konyaspor bugün Antalyaspor’u yenerek yeni bir çıkış arayacak. Yeşil-beyazlı takımda planlar galibiyet üzerine yapıldı. Karşılaşmayı Tolga Özkalfa yönetecek. Özkalfa'nın yardımcılıklarını Serkan Akarca ve Adil Sinem yaparken, maçın dördüncü hakemi Murat Türker. Antalyaspor maçının hazırlıklarını önceki akşam Tatlıcak tesislerinde gerçekleştirilen taktik ağırlıklı antrenmanla sürdüren Konyaspor’da, hafta boyunca yapılan kondisyon ve teknik-taktik antrenmanlarla birlikte moral motivasyonu çalışmalarına da ağırlık verildi.. Çalışmaya,  İbrahim Ege dışında tüm oyuncular katıldı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman taktik çalışması ile devam etti.. Antrenmanı başkan Bahattin Karapınar, ikinci başkan Harun Aydın, başkan yardımcısı Hasan Kulaksız, as başkan Mehmet Soylu ve yönetim kurulu üyesi İbrahim Türkmen de izleyerek takımı yalnız bırakmadılar..
Kartallar, dün ise sabah kahvaltısından sonra Antalya’ya giderek Titanik otelde kampa girdiler.. Konyaspor’da, Antalyaspor maçının hazırlıkları dün otelin sahasında gerçekleştirilen ter idmanıyla tamamlandı ve futbolcular maç saatini beklemeye çekildiler. Yeşil-beyazlılar, bugün Antalya karşısına galibiyet için çıkacak. Teknik adamların, rakipi takımın formda futbolcusu Tita’ya karşı özel önlem alacakları bildirildi. Sakatlıktan yeni çıkan Murat ve antrenman eksiği bulunan İbrahim Ege ile sarı kart cezalısı İvan Lietava bugünkü maçta forma giyemeyecekler. 4 sarı kart cezasını Fenerbahçe maçında tamamlayan Erdinç ise büyük bir olasılıkla oynayacak. Bu futbolcunun takımda yer almasıyla Klein büyük bir olasılıkla defansın önünde formda giyecek. Forvette ise İvan’ın yerine Eser veya İbrahim Bangoura’dan biri oynayacak. Klein’in yedek kulübesine çekilmesi halindi ise Borek Dockal orta sahansın sağında yer alacak. Antalyaspor’da ise sakatlığı devam eden Necati Ateş Konyaspor’a karşı forma giyemeyecek.. Yenal ise kırmızı kart cezalısı.. Konyaspor’un muhtemel 11’i şöyle: Orkun- Veli, Erdinç, Abbas, Ramazan- Kere- Borek Dockal (Montano) , Adnan, Emre Toraman, Peter- Eser (Bangoura)..
ZİYA DOĞAN TAKIMINA GÜVENİYOR
Spor Toto Süper Lig'de kolay takım ve maçın olmadığını, her maçın zor geçtiğini ifade eden teknik direktör Ziya Doğan, "Rakibimizin bize göre daha fazla avantajı var. Çünkü moral motivasyonu daha üst seviyede. Bizde kendi sahamızda farklı bir mağlubiyet aldık, bu bizi üzdü. Yine basit hatalardan goller yedik. Ama bu maçın diğerlerinden farkı rakibimize çok fazla pozisyon verdik. Bence bunda defans oyuncumuz Erdinç'in yokluğu da önemli bir rol oynadı. Şimdi Erdinç aramıza katıldı, bu kez de İvan Lietava sarı kart cezalısı. Bizim şimdi tek düşüncemiz artık bir deplasman galibiyeti almamız gerektiği. Çünkü bunun getireceği morale çok ama çok ihtiyacımız var" dedi.
Ziya Doğan, puan kayıpları sonrası takımla ilgili şehirde oluşan karamsar hava nedeniyle herkesi sakin olmaya çağırdı. Doğan, "Biz kendimizi lige yeni başlamış kabul ediyoruz. Mevcut durumdan mutlaka bir an önce kurtulacağız. Buna inanıyoruz. Şehirde karamsar bir havanın oluştuğunu görüyorum. Herkes sakin olsun. Biz eğer bu durumda karamsar bir hava oluşturursak, daha fazla para harcayarak oturmuş kadrolarına takviye yapan ve kötü durumda olan takımlar ne yapsın. Biz kendimize güveniyoruz ve toparlanacağımıza inanarak sakin davranıyoruz. Fakat eksiklerimiz var ve bunları en kısa sürede tamamlayacağız" diye konuştu.
Maçın oynanacağı Mardan Antalyaspor Stadyumu'nun atmosferinin oyuncuları olumlu şekilde motive edebileceğini de dile getiren Ziya Doğan, "İki takımda aynı şartlarda mücadele edecek. Bunun avantajının olmadığını düşünüyorum. Tabii ki, stadyumun atmosferi oyuncuyu daha fazla motive eder. Futbolcu şartlar ne olursa olsun motive olması lazım. Çünkü mesleği bu. Ben olaya böyle bakıyorum. İyi bir maç olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.