"Ayağa Kalkamasam Da Kimse Yok Mu Bana Umut Aşıladı"

"Ayağa Kalkamasam Da Kimse Yok Mu Bana Umut Aşıladı"

Trafik kazası sonrası felç geçirerek yatağa mahkum olan üniversite öğrencisi Ertuğrul Dokumacı (20), yardımına ilk koşanın Kimse Yok Mu Derneği olduğunu söyledi. Dokumacı, "Hastanede yatarken ilk Kimse Yok Mu destek çıktı. Hastanede yatarken...

Trafik kazası sonrası felç geçirerek yatağa mahkum olan üniversite öğrencisi Ertuğrul Dokumacı (20), yardımına ilk koşanın Kimse Yok Mu Derneği olduğunu söyledi. Dokumacı, "Hastanede yatarken ilk Kimse Yok Mu destek çıktı. Hastanede yatarken tekerlekli sandalye getirdiler. Hiç oturamazken bile bana bir umut aşıladılar." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği yardımları ile hayatlarını sürdüren ihtiyaç sahibi Gaziantepli Dokumacı ailesi, hükümetin derneğin yardım toplama yetkisini iptal etmek istemesine tepki gösterdi. Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Ertuğrul Dokumacı, 8 ay önce geçirdiği trafik kazası sonrası felç geçirerek, ayaklarını kullanamaz hale geldi. Baba Mehmet Dokumacı'nın da beyin damarlarının tıkalı olması nedeniyle geçimini Kimse Yok Mu'dan aldıkları yardımlarla sağlayan aile, şimdi yardımlarının kesilecek olmasının endişesini taşıyor. Vücudunun üçte ikisinin tutmadığını dile getiren Ertuğrul Dokumacı, "Ben bundan 8 ay önce bir trafik kazası geçirdim. Erzurum'da üniversite okuyordum, kaza sonucu bu hale geldim. Kimse Yok Mu bana ve aileme yardımda bulundu. Bizi zor durumdan kurtarmak için ellerinden gelen imkanlarla yardımda bulundular." diye konuştu.

Devletin bu tür dernekleri kapatmak yerine, destek vermesi gerektiğine vurgulayan Dokumacı, "Ayağa kalkamasam da Kimse Yok Mu bana umut aşıladı" dedi. Kendisine ilk yardım eli uzatanın Kimse Yok Mu olduğunu hatırlatan Dokumacı, "Hastanede yatarken bana tekerlekli sandalye getirdiler. Hiç oturamazken bile bana bir umut aşıladılar. Bana ve aileme yatak, gıda, giyim yardımı yapıyorlar. Bu da beni hem mutlu ediyor, hem de ümitlendiriyor." ifadelerine yer verdi.

"KİMSE YOK MU KAPATILIRSA, ÇOCUĞUMA KİM EL UZATACAK?"

Oğlunun geçirdiği trafik kazası sonucu Ertuğrul'un 8 aydır yatağa bağımlı kaldığını ifade eden 3 çocuk annesi Ayla Dokumacı, her türlü maddi ve manevi ihtiyaçlarında Kimse Yok Mu'nun yanlarında olduğunu söyledi. Çalışanları olmadığı için geçimlerini dernekten gelen yardımlarla sağladıklarını belirten anne Dokumacı, "Oğlumun göğüs bölgesinden aşağısında his kaybı var, ayaklarda hareket yok. Eşim de rahatsız, beyin damarları tıkandı, felç geçirdi. Denge sorunu ve konuşmasında problem var. Çalışanımız yok." dedi.

"KİMSE YOK MU İLE ÇOK ÖNCE TANIŞTIK"

Kimse Yok Mu Derneği ile oğlunun üniversite sınavına girdiği gün parkta oturan bir bayanın tavsiyesi ile tanıştığının bilgisini veren anne Dokumacı, şunları kaydetti: "Eşimle gittik başvurduk. Çocuğum bu halde değilken de biz Kimse Yok Mu'dan yardım alıyorduk. Çocuğum böyle olduktan sonra da yardım etmeye devam ettiler, Allah razı olsun. Yatak verdiler, tekerlekli sandalye verdiler. Gıda yardımında bulunuyorlar sağ olsunlar. Eğer kapatılırsa, hiç bir imkanımız kalmayacak, yardım eden hiç kimse kalmayacak. Kapatılmayıp bu tür yardımların daha da artması gerekir. İnsanlar nereden faydalanacak o zaman? Böyle bir kuruluşun kapatılması bizim gibi insanlar için iyi olmayacak. Her sıkıntımız olduğunda Kimse Yok Mu'ya başvuruyoruz. Eğer kapatılırsa, çocuğumun sıkıntısında başvuracak yer olmayacak."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.