Avusturya İslam Cemaati'nden Yeni İslam Yasası Tasarısına Tepki

Avusturya İslam Cemaati'nden Yeni İslam Yasası Tasarısına Tepki

Avusturya’da geçtiğimiz hafta açıklanan yeni İslam Yasası tasarısına Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç tepki gösterdi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Sanaç, "Sorunu diyalog yoluyla çözmeye çalışacağız. İlgili bakanla randevulaştık....

Avusturya’da geçtiğimiz hafta açıklanan yeni İslam Yasası tasarısına Avusturya İslam Cemaati Başkanı Fuat Sanaç tepki gösterdi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Sanaç, "Sorunu diyalog yoluyla çözmeye çalışacağız. İlgili bakanla randevulaştık. Diyalog yoluyla çözemezsek hukuki tüm yolları deneyeceğiz." dedi.

Tasarının son halinin kendilerine haber verilmeden ve hac için Mekke'de bulunduğu sırada açıklandığını ifade eden Sanaç, "Yasa için 16 yıl bekledik, 16 gün daha beklenebilirdi. Dönmemin beklenmesi talebine 'hayır' da demediler. Ancak burada olmadığım bir dönemde kamuoyu ile paylaşıldı." dedi.

İslami teşkilatların yurtdışından finanse edilmesinin engellenmesine yönelik itirazları olduğunu ifade eden Sanaç, bu durumun Avusturya’nın Müslüman ülkelerle ilişkilerinin zarar görmesine yol açabileceğini belirtti. Yasada onaylamadıkları maddeler olduğunu ve düzeltme talep ettiklerini belirten Sanaç, "Diyalog yoluyla çözülmezse hukuki yolları sonuna kadar kullanacağız." dedi.

Avusturya'da açıklanan İslam Yasası taslağı, ülkede görev yapan ve maaşını Türkiye'den alan Diyanet imamlarının çalışmasını yasaklayan bir düzenleme getiriyor. Taslak toplumun çeşitli kesimlerinden 'eşitlik' ilkesine uymadığı için tepki almıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.