Avrupa'ya Sıçrayan Ebola Alman Yetkilileri De Harekete Geçirdi

Avrupa'ya Sıçrayan Ebola Alman Yetkilileri De Harekete Geçirdi

Afrika'da çok sayıda insanın hayatını tehdit eden ve yaklaşık 3 bin 400 kişinin hayatına mal olan Ebola virüsünün Avrupa'ya sıçradığı haberleri Avrupalı yetkilileri harekete geçirdi. Madrid kentinde bir hemşirenin bu hastalığa bulaştığı...

Afrika'da çok sayıda insanın hayatını tehdit eden ve yaklaşık 3 bin 400 kişinin hayatına mal olan Ebola virüsünün Avrupa'ya sıçradığı haberleri Avrupalı yetkilileri harekete geçirdi.

Madrid kentinde bir hemşirenin bu hastalığa bulaştığı belirtilirken, Avusturya'nın Salzburg kentinde bir kişinin de bu hastalığa bulaşmış olabileceğinden şüphe ediliyor. Afrika kökenli genç, anne babasının yaklaşık 2 ay önce Liberya'da Ebola'dan vefat ettiğini itiraf etmesine rağmen yetkililer onda bu hastalığın olma riskinin düşük olduğunu belirtiyor. Bu şahış karantina altına alınırken, hemşirenin ise Sierra Leone'den gelen ve ölen bir hastayı tedavi ettiği kaydedildi. Madrid'de hemşirenin etrafındaki 30 kişinin de gözetim altında tutulduğu açıklandı.

Hastalığın Avrupa'ya sıçramasının ardından Bavyera Sağlık Bakanlığı, Ebola'nın eyaleti tehdit ettiğine dair somut bir ipucu olmadığını, buna rağmen beş doktorun görev alacağı özel bir birim kuracaklarını açıkladı. Birim, Ebola virüsü tehlikesinin olduğu ülkelerden gelen uçaklarla gelecek acil durum bildirisi üzerine, şüpheli kişiyi özel bir araçla alıp hemen Münih Schwabing Hastanesine götürecek. Birimin sadece Ebolaya karşı değil, diğer acil durumlara da müdahale edeceği belirtliyor.

Ebola'ya karşı mücadele konusunda geçen hafta bir açıklama yapan Federal Hükümet de Almanya'nın uluslararası havalimanlarının Ebola virüsü taşıma ihtimali bulunan yolculara karşı yeterince hazır olduığun duyurdu. Federal Hükümet ayrıca, virüsün olduğu ülkelerde sağlık hizmeti verilmesi için çalışıyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.