Avrupa'da Müslümanlar öcü PKK'lılar kral

Avrupa'da Müslümanlar öcü PKK'lılar kral

Avrupa'da Müslümanlara öcü muamelesi yapılırken PKK'lılar el üstünde tutuluyor.

Avrupa korkuya teslim oldu. Paris’te gece boyu süren operasyonda 2 terörist öldü, 7’si gözaltına alındı. Operasyon Paris’i Filistin’e çevirirken terör korkusu Avrupa’da çok sayıda spor ve sanatsal etkinliği iptal ettirdi. 

Paris’te gece 04.30’te, 129 kişinin öldüğü saldırının 8. faili Salah Abdeslam ile 9. faili ve planyacısı olan Ebu Ömer olarak bilinen Abdelhamid Abaud’ı yakalamak için eşi görülmemiş bir operasyon başlatıldı. 2005’te ‘Göçmen ayaklanmasının’ yaşandığı bölgelerden Saint Denis’deki operasyonda, binlerce polis, asker, jandarmaya helikopterler de destek verdi. Teröristlerin kullandığı belirlenen bir apartman dairesine yapılan baskında 1 kişi öldürüldü, bir canlı bomba da kendini patlattı. Operasyonda 7 kişi gözaltına alın, 5 polis ise yaralandı. Polis, yakınında Suriye pasaportu bulunan kişinin gerçek kimliğine ulaşabilmek için bilgiye sahip olanların polise haber vermelerini istedi. Söz konusu Suriye pasaportunun üzerindeki bilgilerin, Esad’ın ordusunda savaşan bir askere ait olduğu tahmin ediliyor.

Sms’li talimat

Paris Cumhuriyet Başsavcısı François Molins, teröristlerin eylem yapabileceklerinin tespit edildiğini ve gözaltındakiler arasında Abdelhamid Abaaoud ve Salah Abdeslam’ın bulunmadığını bildirdi. Bataclan yakınlarındaki çöp kutusunda bir cep telefonu bulunduğunu da aktaran Molins, saldırı talimatının “Yola çıkıyoruz ve başlıyoruz” yazılı kısa mesajla verildiğini paylaştı.

Öte yandan Paris sokakları, polis ve askerler ile onların peşinden giden gazeteci ordusuyla dolu. Sokakların girişleri polis ve itfaiye araçlarıyla kesildi, bölge boşaltıldı, toplu taşıma araçları durduruldu, okullar kapatıldı hatta evler boşaltıldı. Sokaklar apar topar evlerinden çıkmak zorunda kalan ve ev haliyle dolaşan insanlarla dolu. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, OHAL’in üç aya çıkartılacağını ve örgütün Avrupa’daki işbirlikçilerine silah ve finansman sağladığını açıkladı.

Şüphe yeterli

Paris adeta kuşatma altında. Mevcut OHAL’e göre, polis veya asker ‘makul şüphe’ ve yargı izni olmaksızın operasyon ve gözaltı uygulaması yapıyor. Polisin, 10 bin ‘Potansiyel DAEŞ’li belirlediği ve takibe aldığı belirtiliyor. Listedeki isimlerin hepsi artık, potansiyel terörist. Ancak baskınlarda kimin ne iddia ile gözaltına alındığı, mahkeme sürecenin ne olduğuna dair hiçbir bilgi yok.

Neredeyse her Müslüman “Paris’teki saldırılar sonrası Fransızların bize bakışları değişti” diyor. Ayrıca mahkemeye çıktığında belki de serbest kalacak ‘olağan şüpheli’ Müslümanlar, polis baskınları sonrasında anadan üryan şekilde sokaklarda dolaştırılarak aşağılanıyor.

KORKU KITAYA YAYILDI

Almanya’nın Hannover kentinde bomba yüklü ambulans bulunmasıyla Almanya-Hollanda dostluk maçı ve Belçika-İspanya Hazırlık maçı yapılmazken, konser verilen bir stadyum ve tren istasyonu boşaltıldı. ABD’den Los Angeles ve Washington DC kentlerinden Paris’e gitmek için havalanan 2 ayrı Fransız Havayolları uçağına bomba ihbarı yapıldı. Uçaklar yön değiştirerek ABD ve Kanada’daki havalimanlarına zorunlu iniş yaptı. Ayrıca DAEŞ, Fransa’ya yeni bir tehdit videosu yayınladı. Fransızca konuşan 3 terörist Paris’in kalbine yeniden saldıracaklarını söyledi.

İşte o bomba!

DAEŞ dergisi Dabık, 31 Ekim’de 224 kişinin mezarı olan uçağı patlatan bombayı yayınladı. Dergi, Mısır’dan Rusya’ya giderken infilak eden uçağın, bir meşrubat kutusuna yerleştirilen bombayla gerçekleştiğini öne sürerek fotoğrafını yayınladı.

27 validen sığınmacı nefreti

Paris’teki saldırıların ardından Suriyeli sığınmacı istemediklerini duyuran eyaletlerin sayısı son iki günde 27’ye ulaştı. 50 eyalet bulunan ABD’de sığınmacılara kapılarını açmayacaklarını duyuran valilerin neredeyse tamamı, Cumhuriyetçilerden oluşuyor. Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Donald Trump da Suriyeli mültecileri “Truva atı” olarak niteleyerek “Onların bu ülkeye girmesine izin veremeyiz” dedi. Devlet Başkanı Barack Obama ise, Cumhuriyetçileri sert şekilde eleştirerek “Mülteciler terörizm kurbanı, Cumhuriyetçiler ise çirkin ve saldırgan” dedi.

Uçak gemisi Suriye yolunda

Fransa’nın nükleer uçak gemisi Charles de Gaulle, Toulon’daki üsten ayrıldı. Uçak gemisinin DAEŞ ile mücadele için Akdeniz’e doğru yola çıktığı belirtiliyor. İngiltere Başbakanı David Cameron da, Suriye’deki hava operasyonlarına katılmak için BM Güvenlik Konseyi kararı aramayabileceklerini belirterek, “Ülkemizi güvende tutmak için ihtiyaç duyduğumuz kararları Rusya’nın vetosuna havale edemeyiz” dedi.

Müslümanlara tehdit videosu

Paris saldırılarının ardından İslamofobik saldırılar ve söylemler artış gösterdi. Kanada’nın Quebec eyaletinde yaşayan bir adam, Joker maskesi takarak çektiği videoda her hafta bir Müslüman veya Arap öldüreceğini söyledi. Youtube’a yüklenen videoda Joker maskeli kişi, hükümetin Quebec’teki Müslüman ve Araplarla ilgili ‘hiçbir şey yapmaması’ durumunda kendisinin harekete geçeceğini açıkladı. Kameraya silahını gösteren adam, daha sonra her hafta bir Müslüman veya Arap öldüreceğini söylüyor ve ‘Buna önümüzdeki hafta başlayacağım’ diyor.

PKK TERÖR ANMASINDA

PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin lideri Salih Müslim, Paris’teki terör saldırılarının hedefi olan Bataclan konser salonunun önündeki anmaya katıldı. Yıllardır Türkiye’de kadın çocuk demeden binlerce sivili katleden PKK’nın elebaşlarından Salih, terörde hayatını kaybedenler için üzerinde PYD-YPG yazan bir çiçek bıraktı. Kameralara konuşan Salih Müslim “İnsanlık düşmanı barbar DAEŞ çetelerinin Fransa’da yapmış olduğu katliamı nefretle kınıyoruz.” dedi. DAEŞ ile Suriye’de iki yıldır kendilerinin mücadele ettiğini savunan terör örgütü elebaşı Salih, mücadelelerinin süreceğini iddia etti. Salih, “Şu anda Fransa’yı en iyi Kürtler anlıyor ve her zaman Fransa halkının yanında olacağız” dedi.

GERÇEK ÇOK FARKLI

Ancak Suriye’de DAEŞ ile mücadelenin büyük bölümünün Salih Müslim’in iddia ettiği gibi PYD tarafından değil Özgür Suriye Ordusu tarafından yapıldığı biliniyor.  PYD’nin Tel Abyad’ı tek kurşun dahi atmadan DAEŞ’İn elinden alması buna örnek olarak gösteriliyor. Bölgede DAEŞ’in boşalttığı köylere PYD’nin yerleştiği kaydediliyor.

Selim Efe Erdem - Star

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum