Avrupa Birliği’nden Çin Vatandaşlarına Vize Kolaylığı

Avrupa Birliği’nden Çin Vatandaşlarına Vize Kolaylığı

Avrupa Birliği (AB), Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize prosedürlerini kolaylaştırdığını açıkladı.AB, bugünden itibaren belli kategorilerdeki Schengen vizelerinin Çin vatandaşları için kolaylaştırıldığını bildirdi....

Avrupa Birliği (AB), Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarına uyguladığı vize prosedürlerini kolaylaştırdığını açıkladı.

AB, bugünden itibaren belli kategorilerdeki Schengen vizelerinin Çin vatandaşları için kolaylaştırıldığını bildirdi. Buna göre iş seyahati, kısa uzmanlık eğitimi, kültürel ve spor müsabakalarına katılma ya da aile ve arkadaş ziyaretlerinde yapılacak vize başvurularında sunulması gereken otel ve uçak bileti rezervasyonu artık istenmeyecek. Ancak turist vizesi başvuruları ise bu uygulamadan muaf tutulacak.

Çin’in, vize başvurularında prosedürlerin basitleştirildiği ilk ülke olduğu ve söz konusu kararın şimdilik 6 aylık bir pilot proje çerçevesinde uygulanacağı belirtildi. Açıklamada, bu sürenin sonunda istismar ve giriş reddi gibi durumların etkisinin değerlendirileceği ifade edildi. Buna dayanılarak, AB’nin, uçak ve otel rezervasyonlarının muaf tutulması ve ayrıca turistlere ve Çin dışındaki ülkelere de genişletilip, genişletilmemesine karar vereceği belirtildi.

Vize başvurularında Çin vatandaşlarına getirilen kolaylıklardan nüfus kayıt belgesinin (hukou) sadece fotokopisi ve ödeme belgesinin son 3 aylık şeklinde kanıtlama belgesi şartı diğer tüm kategorilerde uygulanacak.

AB’nin iç işlerinden sorumlu komiseri Cecilia Malmström, AB vizesine başvurularda Çinli yolcuların bundan yararlanacak ilk yolcu olmasından memnunluk duyduğunu söyledi. Malmström, AB ve Çinli yetkililerin, önemli ve olumlu ekonomik etkisi olacak ‘’insandan-insana’’ ilişkileri kolaylaştırmayı hedeflediklerini de dile getirdi.

Çinli liderlerin AB ziyaretlerinde de Çin vatandaşlarına vize kolaylığı gösterilmesi gündeme gelmişti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.