Avrupa Birliği, İspanya’dan ‘ebola’ Açıklaması İstedi

Avrupa Birliği, İspanya’dan ‘ebola’ Açıklaması İstedi

Avrupa Komisyonu, Ebola'nın Avrupa'da ilk kez bulaşması olayıyla ilgili bir an önce İspanya’dan açıklama talep etti.Komisyon sözcüsü Frederic Vincent, “Avrupa Komisyonu, İspanyol Sağlık Bakanlığı’ndan Afrika dışında ilk bulaşmanın...

Avrupa Komisyonu, Ebola'nın Avrupa'da ilk kez bulaşması olayıyla ilgili bir an önce İspanya’dan açıklama talep etti.

Komisyon sözcüsü Frederic Vincent, “Avrupa Komisyonu, İspanyol Sağlık Bakanlığı’ndan Afrika dışında ilk bulaşmanın nasıl olabildiğiyle ilgili bir açıklama talep etti.” açıklamasını yaptı.

Komisyonun İspanya’daki olayla ilgili çok fazla endişe içinde olmadığını belirten Vincent, virüsün Avrupa’da yayılma ihtimalinin çok az olduğunu öne sürdü.

Bu arada, AB sağlık heyeti ile Dünya Sağlık Örgütü bugün telekonferans yöntemiyle Ebola virüsünün İspanyol hemşireye bulaşmasının nedenlerini görüşecek.

Eylül’de Sierra Leone’den tedavi için Madrid’in Carlos III hastanesine getirilen Ebola hastası misyoner Manuel Garcia Viejo’ya bakan 44 yaşındaki bir hemşireye virüs bulaşmıştı.

Öte yandan, sağlık çalışanları ve sendikalar, acil durum yönetimindeki zafiyetten dolayı Sağlık Bakanı Ana Mato’nun istifasını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.