Avm İçin Verildiği İddia Edilen 450 Milyon Kredi Meclis Gündeminde

Avm İçin Verildiği İddia Edilen 450 Milyon Kredi Meclis Gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AŞTİ'nin hemen yanındaki arazide yapılan AVM için bir şirkete kamu bankaları tarafından verildiği iddia edilen 450 milyon liralık krediyi Türkiye Büyük Millet Meclisi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, AŞTİ'nin hemen yanındaki arazide yapılan AVM için bir şirkete kamu bankaları tarafından verildiği iddia edilen 450 milyon liralık krediyi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

    Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için Meclis Başkanlığı'na soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

    AŞTİ’nin hemen yanındaki arazide yapılan AVM için bir şirkete kamu bankaları tarafından 450 milyon liralık kredi kullandırıldığı iddiası doğru mudur?

    Bu arazinin TOKİ’den bedelsiz alındığı iddiası doğru mudur?

    AVM’yi yapan inşaat şirketinin ortakları kimlerdir?

    Son 5 yılda kamu bankaları tarafından verilen toplam kredi miktarı nedir? 300 milyon lira ve üstü verilen kredilerden hangi şirketler yararlanmıştır?

    Kamu bankalarının kredi verme kıstasları nelerdir?

    450 milyon liralık kredi kullandığı iddia edilen şirketin 20 Eylül 2014 tarihi itibariyle ticaret sicil kaydına göre yönetim kurulu üyeleri kimlerden oluşmaktadır? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.